FunX

Don Diablo staat op tegen kanker

  1. Newschevron right
  2. Don Diablo staat op tegen kanker
Don Diablo schreef The Artist Inside als een ode aan zijn vader die in september overleden is. De track dient daarnaast als campagnelied voor de tv-show Sta op tegen kanker, die 28 november te zien is op Nederland 1. De opbrengst gaat naar KWF Kankerbestrijding.

Vader

The Artist Inside is een hele persoonlijke plaat van Don Diablo, waarvan hij de muziek maakte tijdens de vele ziekenhuisbezoeken aan zijn vader. "Toen het heel slecht ging met mijn vader, ben ik hem een open brief gaan schrijven, maar die heb ik nooit meer kunnen voorlezen."

{source}
<iframe width="550" height="166" scrolling="no" frameborder="no" src="http://w.soundcloud.com/player/?url=http%3A%2F%2Fapi.soundcloud.com%2Ftracks%2F67376306&show_artwork=false"></iframe>
{/source}

Videoclip

Vlak na het overlijden van zijn vader had Don Diablo het gevoel dat hij de brief toch ergens in kwijt. Toen hebben we dat nummer voor zijn begrafenis gemaakt. Hij stofte oude videobanden af en combineerde oude en nieuwe beelden tot een videoclip voor zijn moeder. "Het gevoel daarbij was zo sterk dat we dit wilden deelden met mensen, zodat ze er ook kracht uit kunnen putten."

{source}
<iframe width="550" height="309" src="http://www.youtube.com/embed/Ca8Z0A5Zizw" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
{/source}

Don Diablo in 2013

The Artist Inside is voor Don Diablo een tussenstop, want hij geeft momenteel ook minder shows. Na een rustige periode gaat het dak er in 2013 weer vanaf, "dan ga ik er weer vol tegenaan. Ik ben nu hele vette visuals aan het maken met de mensen achter Skrillex en er komt een album aan."


Ster advertentie
Ster advertentie