FunX

Ronnie Flex over 10 jaar FMA's: "Luister al FunX sinds ik me kan herinneren"

foto: MoiseDonkers / FunX
  1. Newschevron right
  2. Ronnie Flex over 10 jaar FMA's: "Luister al FunX sinds ik me kan herinneren"

FunX Music Awards 2023 is inmiddels in volle gang. Iemand die natuurlijk niet kan ontbreken bij de tiende editie van het event, is Ronnie Flex. Hij kwam bij Serginio en Youssef langs in de radio-uitzending van de FMA's en vertelde wat FunX voor hem betekent en wat mensen de komende periode van hem kunnen verwachten.

Tien jaar

Het is voor Ronnie speciaal om deel uit te maken van de line-up van de tiende editie van de FunX Music Awards. "Ik luister al naar FunX sinds ik me kan herinneren. Als jonge jongen uit Capelle checkte ik die shit en het is dope om er nu al zo lang onderdeel van uit te maken."

FunX verraste Ronnie deze week met een bijzondere video waarin onder anderen zijn vrienden, moeder en dochter te zien waren. "Ik vond het superdope en stond er helemaal perplex van. Ik wist van niks. Opeens werd ik getagt en zag ik mijn broertje en dochtertje. Ik dacht bij mezelf: huh, hoe kan ik hier niet bij geweest zijn? Het was echt mooi, ik werd er emotioneel van, haha."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Origineel blijven

Ronnie won zijn eerste FunX Music Award in 2014. Het is bewonderingswaardig dat hij negen jaar later nog steeds relevant is in de muziekindustrie. Wat zijn geheim is? Consistent zijn en origineel blijven. "Je moet niet op anderen letten. Doe gewoon je eigen ding, dan blijft je 'houdbaarheid' lang goed."

Niet zenuwachtig

Op de vraag of Ronnie wel eens zenuwachtig is als hij het podium op moet, reageert hij gedecideerd. "Eigenlijk niet. Ik heb dat meer als ik live op tv bij een talkshow zit. Daar word ik nerveus van. Maar niet als ik moet optreden: dat is gewoon mijn natuurlijke habitat. En anders tik ik gewoon snel een Hennessy weg, haha."

Nieuwe muziek

Het is al een tijdje geleden dat Ronnie muziek gedropt heeft. Hij maakt bekend dat er binnenkort iets dopes aankomt, maar wil nog niet teveel verklappen. "Komend weekend schiet ik een clip met een artiest die op dit moment supergroot is. Qua shows heeft hij het grootste gedaan wat je kunt doen. Maar ik ga nog niet zeggen wie het is, haha."

Als het aan Ronnie ligt, stopt hij nog lang niet met muziek maken en optreden. "Het zou superhard zijn als jullie straks allemaal vijftig jaar oud zijn en mijn shows komen bezoeken, omdat jullie met mij terug willen naar het jaar 2010, haha. Dan zijn we samen gewoon daar."

Ster advertentie
Ster advertentie