FunX

Broederliefde over hun memorabele optredens: "Het is altijd wel een uitdaging"

foto: Nikki van Toorn
  1. Newschevron right
  2. Broederliefde over hun memorabele optredens: "Het is altijd wel een uitdaging"

Sinds 2015 heeft Broederliefde ieder jaar de award voor Best Group gewonnen tijdens de FunX Music Awards. Dit jaar zijn de boys niet alleen genomineerd in de categorie Best Group, maar ook in de categorieën Best Collabo en Artist of the Year. Tijdens de FunX Music Awards Avondshow waren de Rotterdammers te gast en spraken ze met Nordin onder andere over hun nominaties en hun memorabele optredens.

"Zo goed als je laatste prijs"

Sinds 2015 bewees Broederliefde keer op keer waarom ze de award voor Best Group verdienden. Ondanks dat ze al zes keer een award wonnen in deze categorie, zegt Emms dat het nog steeds een eer is om te winnen. "Je weet wat ze zeggen: je bent zo goed als je laatste prijs."

Grotere optredens

Los van hun nominaties staan de mannen uit Rotterdam ook bekend om hun indrukwekkende live performances. Fans kunnen zich zonder twijfel nog hun optredens in Het Kasteel en Ahoy als de dag van gisteren herinneren. Hoewel Broederliefde al jaren ervaring heeft als live act, zegt Sjaf dat er altijd wel een gezonde spanning is voor een groot optreden zoals in Ahoy. "Het is altijd wel een uitdaging. Je wilt het elk jaar beter en groter aanpakken en dat is dit jaar ook weer zo. Ook nu met corona is het extra spannend."

Meer spektakel

Volgens Sjaf kunnen fans ook veel meer verwachten van een show van Broederliefde nu ze weer mogen optreden. "We gaan alles beter doen. Meer spektakel, vuurwerk, vrienden, betere arrangementen en een betere sound. Alles wordt nog intiemer."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

STEM

Wie verdient er volgens jou een FunX Music Award? Je kan tot vanavond 23:00 uur stemmen op je favoriete artiesten. Wie er met de prijzen vandoor gaan, wordt donderdag 18 november duidelijk tijdens de awardshow in AFAS Live.

Ster advertentie
Ster advertentie