Entertainment

Broederliefde en Bilal Wahib in de 'Kalvijn Show' over hun succesvolle carrière

foto: YouTube: NPO 3 TV
  1. Newschevron right
  2. Broederliefde en Bilal Wahib in de 'Kalvijn Show' over hun succesvolle carrière

De mannen van Broederliefde en Bilal Wahib staan bekend als succesvolle, energieke en entertainende artiesten. In de nieuwste aflevering van De Kalvijn Show blikken de artiesten terug op hun succesvolle carrière en vertellen ze onder meer wat hun heeft gevormd tot de personen die ze nu zijn.

Niet op het criminele pad

Voor Broederliefde bood muziek in eerste instantie een uitweg, zodat de jongens niet op het criminele pad zouden belanden. ''We zijn opgegroeid in Spangen, een Rotterdamse wijk. De wijk staat bekend als een 'moeilijke buurt' waarin je heel snel beïnvloed raakt door anderen die zich met criminele zaken bezighouden. Maar door muziek hebben wij gelukkig een andere weg kunnen vinden'', aldus Sjaf van Broederliefde.

Vandaar dat muziek altijd al erg belangrijk is geweest voor de groep. Dit is dan ook de reden dat zij al tien jaar lang bestaan. Om dit te vieren dropte Broederliefde vorige maand een nieuw album, genaamd Medaille. Hun carrière heeft net als een medaille een voor- en een achterkant. De voorkant staat symbool voor het succes van de groep met grote shows en een volle agenda. Maar de jongens hebben ook nare tijden meegemaakt. Zo moest de groep het tweede concert in het Sparta Stadion afzeggen vanwege problemen met het productiebedrijf.

Ouderschap

Muziek is voor de mannen van Broederliefde niet alleen een uitweg geweest, maar ook een mooie manier om de jongere generatie iets bij te brengen. ''Je kan ze hierdoor laten zien dat je altijd iets kunt bereiken met je leven, ongeacht waar je vandaan komt'', aldus Emms.

Emms is zelf opgegroeid zonder vader. Hierdoor wil hij graag de dingen die hij niet heeft meegekregen van zijn vader, zoals liefde en bepaalde levenslessen, wel meegeven aan zijn kind. ''Ik ben blij dat ik er nu voor mijn zoontje en de kinderen van de andere jongens kan zijn. We zien onze kinderen ook echt als elkaars kinderen. Hun kinderen zijn ook mijn kinderen en andersom ook.''

Mocro Maffia-acteur

De multi-getalenteerde Bilal Wahib was ook te gast in De Kalvijn Show. Je kent hem waarschijnlijk als acteur in onder andere de populaire serie Mocro Maffia. Bilal heeft ook laten zien dat hij een echte artiest is met nummers als Tigers en 501.

Over Mocro Maffia vertelt hij: ''We hebben een boek gepakt, die hebben we gelezen en dat boek hebben we gebruikt ter inspiratie voor ons eigen verhaal.'' Broederliefde heeft alleen maar lovende woorden over de serie: ''Het is mooi dat zo'n serie als Mocro Maffia veel wordt bekeken, want zo krijg je echt een beter beeld over wat er in zulke wijken gebeurt.''

Check het onderstaande filmpje voor Bilal's geïmproviseerde acteerskills.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie