FunX

15-jarige thuiszitter wil naar school

  1. Newschevron right
  2. 15-jarige thuiszitter wil naar school
Bijna 16 duizend Nederlandse kinderen zitten thuis omdat ze gepest worden of omdat ze hoogbegaafd of autistisch zijn. Fernando belde met de 15-jarige Shy Doekhi die al twee jaar niet naar school mag, omdat hij te emotioneel gereageerd op pesterijen of misplaatste grappen van anderen zoals hij het noemt.

Havo-niveau

Shy is gepest wegens zijn huidskleur en later omdat zijn vriend overleed bij een ongeluk. Op een gegeven moment ging het te ver en heeft hij gevochten. De school vond dat Shy schuldig was aan het voorval en trapte hem van school. Doordat hij weg moest, kan hij ook niet meer op andere havo-scholen terecht: "Ze willen mij alleen twee niveaus lager, terwijl mijn rapport nog steeds aangeeft dat ik havo aankan." Daarom volgt hij nu thuisonderwijs op havo-niveau.

{source}
<iframe width="550" height="166" scrolling="no" frameborder="no" src="https://w.soundcloud.com/player/?url=http%3A%2F%2Fapi.soundcloud.com%2Ftracks%2F92465817"></iframe>
{/source}

Rap

Vandaag komt de Kinderombudsman met een ā€˜thuiszitters-rapportā€™ en brengt Shy zijn rap uit, die hij gemaakt heeft naar aanleiding van zijn ervaringen. De videoclip daarvan is gemaakt door iemand die zelf ooit gepest is. De opbrengst van de track gaat naar de Stichting 'Niet naar School' en de Leonardo Stichting.

{source}
<iframe width="550" height="309" src="http://www.youtube.com/embed/GqBmsXipAfo" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
{/source}

Ster advertentie
Ster advertentie