FunX

Jandino organiseert FIFA-toernooi om jongeren en BN'ers samen te brengen

foto: ANP KIPPA
  1. Newschevron right
  2. Jandino organiseert FIFA-toernooi om jongeren en BN'ers samen te brengen

Jandino mag zich sinds afgelopen zondag de gelukkige vader van een gezond jongetje noemen. Tussen al het luiers verschonen, flesjes geven en 's nachts opstaan door is de 40-jarige komiek ook nog gewoon aan het werk. Zo organiseert hij een motivational FIFA-toernooi waarom jongeren niet alleen met elkaar, maar ook met BN'ers kunnen gamen. In Start met Fernando vertelde Jandino meer over het evenement.

Jandino organiseert een FIFA Tournament voor jongeren en BN'ers

Verbinding

Jandino organiseert het FIFA-toernooi, in samenwerking met de gemeente Rotterdam, vooral, omdat er sinds de uitbraak van de coronapandemie in Nederland weinig dagbestedingen zijn voor jongeren. Het evenement moet er dan ook voor zorgen dat jongeren weer met elkaar kunnen verbinden. "Het wordt ze echt moeilijk gemaakt om samen te komen", vertelt Jandino. "Vooral de gedachte dat je elkaar niet kunt zien is deprimerend, dus wat we gaan doen is ervoor zorgen dat jongeren niet alleen elkaar, maar ook mensen kunnen zien waar ze naar op kijken."

"Inspireren om mooie dingen te doen"

Naast het feit dat jongeren met BN'ers FIFA kunnen spelen, vallen er ook toffe prijzen te winnen. Echter is dat volgens Jandino niet het belangrijkste. "Vorig jaar hadden we ook een toernooi georganiseerd en je merkt dat jongeren het tof vinden om met elkaar te spelen en gewoon weer contact te hebben met elkaar. Van zo'n duizend jongeren blijven er 32 over. Die koppelen we aan allemaal BN'ers. Denk aan mensen zoals Rico Verhoeven, Eljero Elia en Tisjeboy Jay. Het motiverende eraan is dat mensen elkaar kunnen inspireren om mooie dingen te doen. Jongeren worden weer gezien en gehoord."

Quote

Ik trap niet eens een deuk in een pak boter.

Jandino (40)

Geen potje FIFA tegen Jandino

Deelnemers die gehoopt hadden op een potje FIFA tegen Jandino komen helaas bedrogen uit. De comedian vertelt namelijk dat hij nauwelijks verstand heeft van voetbal. Daarnaast heeft hij naast het vaderschap en zijn werk nauwelijks tijd om te gamen. "Op het veld is het al erg genoeg. Ik trap niet eens een deuk in een pak boter", grapt Jandino. "Maar bij FIFA moet je dus met je handen je voeten besturen. Ga weg man. Ik ga gewoon lekker presenteren.

"Het leven vieren"

Iedereen die mee wil doen kan zich gratis aanmelden voor het toernooi dat op 30 december in Ahoy plaats zal vinden. Naast dat het een leuk evenement moet worden, hoopt Jandino dat jongeren vooral samen op mooie wijze het jaar afsluiten. "We mogen weer bij elkaar komen. Kom het leven vieren en laten we lachend het jaar uit gaan en lachend het jaar in gaan. We gaan knallen."

Ster advertentie
Ster advertentie