Naar homepage
FunX

Bon Bini-filmreeks van Jandino passeert anderhalf miljoen bezoekers

  1. Newschevron right
  2. Bon Bini-filmreeks van Jandino passeert anderhalf miljoen bezoekers

De Bon Bini-filmreeks van Jandino heeft de grens van anderhalf miljoen bioscoopbezoekers gepasseerd. Het is daarmee een van de meest succesvolle Nederlandse filmreeksen van de afgelopen decennia en daarom werd hij in Start met Fernando gefeliciteerd met deze unieke prestatie.

'Dankbaar'

Jandino zegt dat hij nooit had verwacht dat de film zo succesvol zou worden. "Het is een moment voor realisatie, een moment dat je echt dankbaar bent en dat je super humble juist wordt", zegt hij. "Als je hard aan het werken bent, weet je dat je iets kan bereiken, maar je hebt dit niet eens in je hoofd." Jandino hoopt vooral dat mensen geïnspireerd worden door het succes van film. "Deze is voor de mensen die elke dag opstaan en focussen op wat ze moeten doen, om te laten zien van, luister, het gaat goed. Het komt goed. Niet morgen, niet overmorgen, maar uiteindelijk ben je daar. Let's go."

Quote

Wij willen heel snel succes, maar geniet ook van het proces

Vroeger uit films geknipt

Dat het succes niet zomaar komt aanwaaien, blijkt volgens Jandino uit het feit dat hij meerdere keren uit films is geknipt. "Besef, ik werd altijd geknipt uit elke film waar ik aan meedeed als figurant", begint hij. "Ik vergeet nooit meer dat ik meedeed aan Deuce Bigalow: Male Gigolo. Ze hadden mij verzekerd dat ik erin zou zitten, dus ik had acht vrienden meegenomen. Op een gegeven moment komt die aftiteling en iedereen moest lachen van: 'Bro, ze hebben je eruit geknipt'", aldus Jandino, die vanaf dat moment een switch maakte in zijn hoofd. "Na twee jaar dat te hebben gedaan, heb ik gewoon besloten: 'Ik kan niet wachten tot iemand anders mij die kans gaat geven. Ik moet het zelf creëren'."

Jandino begon zijn eigen films te schrijven, maar ook in dat proces liet succes nog lang op zich wachten. "Dat wil ik mijn jonge broeders en zusters ook uitleggen. Het is niet meteen daar. Wij willen heel snel succes, maar geniet ook van het proces", aldus de komiek.

Quote

The mom is proud, so I'm good.

Succes op Aruba, Bonaire en Curaçao

Het derde deel van de reeks, Judeska in da House, trekt op dit moment volle zalen in Nederland en België, maar ook op Aruba, Bonaire en Curaçao. Volgens Jandino is dat niet iets vanzelfsprekends. "Het staat daar op nummer één. Mensen denken van: 'Ja, natuurlijk', maar helemaal niet natuurlijk, je weet hoe onze mensen zijn", lacht hij. "Het is niet makkelijk. Als het easy zou zijn, zou iedereen het doen. Maar ik ben blij met de loyaliteit en het respect dat we daar hebben. The mom is proud, so I'm good", besluit hij.

Ster advertentie
Ster advertentie