FunX

Delany over het droppen van haar debuutalbum: 'Het ging niet echt makkelijk'

foto: Instagram: delanylbfoto: Instagram: delanylb
  1. Newschevron right
  2. Delany over het droppen van haar debuutalbum: 'Het ging niet echt makkelijk'

Delany dropte onlangs haar debuutalbum genaamd Hulp Van Boven. Maar het schrijven van de nummers voor dat album ging niet echt bepaald makkelijk: de zangeres had namelijk een writer's block. Gelukkig viel alles op zijn plaats en heeft ze zichzelf als artiest weer gevonden. "Dat kwam door hulp van boven", vertelt ze aan Gilly.

Delany vertelt meer over haar debuutalbum: Hulp van boven

Hulp van boven

Delany vertelt hoe ze aan haar albumtitel is gekomen: "De laatste maanden heb ik heel wat dingen veranderd in mijn leven. Zo ben ik in contact gekomen met het geloof Sjamanisme. Ik ben Inheems-Surinaamse van afkomst, dus ik heb altijd al dingen gevoeld voor de Inheemse bevolking", vertelt ze. "Ik kwam in contact sjamaan Rosa Barak. Hij heeft me echt heel erg veel geleerd over het Sjamanisme. Daarom is de titel voor het album Hulp Van Boven."

Blokkade en overwinning

Als artiest is er niets ergers dan een writer's block. Delany kan daarover mee praten. "Ik zat op schrijfkamp en had last van een writer's block. Het schrijven ging helemaal niet. Ik had er ook helemaal geen zin in'', geeft Delany eerlijk toe. Ze is er uiteindelijk overheen gekomen. "Op een gegeven moment viel alles op zijn plek. Ik ben nu echt blij met het project."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

''Een stuk volwassener''

Volgens Delany heeft haar album een volwassenere sound en is het een weerspiegeling van de transitie van jonge naar volwassene Delany. "Nu ik wat ouder ben, ken ik mijn sound. Daardoor is het album een stuk volwassener en staan er verschillende genres op." Zo hoor je r&b-, afrobeats- en popnummers.

Ster advertentie
Ster advertentie