FunX

Jamal Ben Saddik over Rico Verhoeven: ''Ik zag de kampioen nergens in de ring''

  1. Newschevron right
  2. Jamal Ben Saddik over Rico Verhoeven: ''Ik zag de kampioen nergens in de ring''

Het was een heftig gevecht afgelopen zaterdag: de strijd tussen Rico Verhoeven en Jamal Ben Saddik. Het zag er de eerste rondes goed uit voor Ben Saddik, maar Verhoeven wist zijn tegenstander uiteindelijk toch te verslaan met een knockout in de vijfde ronde. Ouassima was benieuwd hoe het met de Belgische vechter ging en bezocht hem in zijn sportschool in Bergen Op Zoom.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

''Ik voel me gewoon goed, ik heb er weinig schade aan overgehouden. Het was een goede wedstrijd van mijn kant. Maar Rico heeft ook een goed gevecht neergezet en ik wil hem feliciteren voor zijn winst. Ik hoop dat ik het publiek heb vermaakt.''

Knock-out

Pas in de vierde en vijfde ronde ging het de verkeerde kant op Ben Saddik. Hij verloor uiteindelijk met een knock-out. Hoewel hij koste wat kost wilde blijven staan, ging Ben Saddik uiteindelijk toch neer.

''Ik werd daar echt verrast, omdat ik daar niet echt ervaring in heb. De eerste rondes waren sowieso voor mij. Het werd in de vierde en vijfde ronde wel minder, maar ik kijk er gewoon op terug als een goede wedstrijd.''

Rematch

Ondanks het verlies, is Jamal Ben Saddik er nog steeds van overtuigd dat hij sterker is dan Rico Verhoeven. De wedstrijd heeft dat gevoel niet veranderd. De vechter heeft dan ook al laten weten dat hij een rematch wil.

''Het heeft me veel vertrouwen gegeven. Ik zag de kampioen nergens, alleen werd ik in de laatste ronde verrast. Maar ik zie een rematch wel zitten en die komt ook wel, daar zit verder geen haast bij.''

Badr Hari

Eerst is het nog tijd voor andere wedstrijden, maar daar kan Jamal Ben Saddik niet te veel over zeggen. Zal hij het ooit opnemen tegen Badr Hari?

''Het is niet raar. We zijn twee topsporters, dus het kan gewoon gebeuren.''

Hard trainen

In ieder geval heeft de wedstrijd tegen Rico Verhoeven er alleen maar voor gezorgd dat Jamal Ben Saddik gemotiveerd blijft en hij voorlopig nog niet klaar is met de sport.

''Het is nu hard blijven trainen en gewoon doen wat ik aan het doen was.''

Ster advertentie
Ster advertentie