Sport

VIDEO: Rico Verhoeven klaar met Jamal Ben Saddik en ready voor Badr Hari

  1. Newschevron right
  2. VIDEO: Rico Verhoeven klaar met Jamal Ben Saddik en ready voor Badr Hari

Rico Verhoeven won de langverwachte kickbokswedstrijd van Jamal Ben Saddik en sprak achteraf met Ouassima over zijn aanpak tijdens GLORY 51. Rico gaf toe dat hij het moeilijk had tegen Jamal, maar herstelde voor zijn gevoel ook snel in de Rotterdamse Ahoy: "Vanaf de tweede ronde had hij zichzelf leeg geslagen en vanaf dat moment ging ik er langzaam overheen," aldus de kickbokser.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

onnodig pittig

Trainer Dennis Krauweel mag trots zijn op Rico Verhoeven, maar hij blijft ook kritisch. Volgens hem was het vooral een onnodig pittige avond: "Ik ben morgen weer kritisch. Dit had niet zo pittig hoeven zijn. Hij wilde hem echt knockout slaan, dus hebben we veel op boksen getraind. Mensen dachten trappen trappen, maar hij wilde hem echt knock-out slaan. (..) Hij wilde meeboksen, maar je moet hem eerst moe maken voordat je met hem gaat vechten."

Late tussenkomst scheidsrechter?

De scheidsrechter kwam volgens velen laat tussen de twee vechters na de stotenregen van Rico Verhoeven. De kampioen had dat blijkbaar niet helemaal door tijdens de wedstrijd: "Op dat moment had ik het niet echt door. Zolang hij blijft staan, blijft hij ze krijgen. Dat is wat ik dacht. Normaal gezien zou ik eerder stoppen, dat zit in mijn natuur. Ik hoop dat iedereen weer terug de sportschool in gaat en geen schade oploopt. Maar zolang de scheidsrechter er niet tussenkomt, ga ik gewoon door."

Rico is klaar voor Badr

Gisteravond werd ook bekend dat Badr Hari binnenkort weer de ring in stapt. Trainer Dennis Krauweel denkt te weten waarom: "Ik neem aan dat hij terugkomt om tegen Rico te vechten. Daar zijn wij klaar voor." Rico heeft er al zin in: "Doe je handschoenen aan en laten we het nog een keer doen. Dat is het gevecht dat mensen willen zien. Ik kreeg vandaag ook kippenvel van al die mensen die uit hun dak gingen in een vol Ahoy. Dat is waar we het allemaal voor doen."

Knock-out = knock-out

Het vuurtje werd gisteren al opgestookt bij FunX. Badr Hari's trainer Mike Passenier vergeleek de technische knock-out in de vorige wedstrijd met een typische situatie die Max Verstappen dit seizoen vaak heeft meegemaakt in de Formule 1: "Als de auto van Max Verstappen het begeeft, hoor je niemand. Maar als Badr zijn arm het niet meer doet, dan hoor je iedereen." De trainer van Rico Verhoeven ziet het anders: "Zijn arm is gewoon kapotgetrapt. Als het een stoot op zijn kin krijgt en hij gaat neer, dan is het een knock-out. Als hij een stoot op zijn been krijgt en hij kan niet meer lopen, dan is het een knock-out. En als je een trap op je arm krijgt en je kan niet meer terugvechten... dan is het ook een knock-out."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie