FunX

Soufiane en Toufik over hun bootcamp: ''Zweet is één ding. Sommige mensen kotsen zelfs.''

  1. Newschevron right
  2. Soufiane en Toufik over hun bootcamp: ''Zweet is één ding. Sommige mensen kotsen zelfs.''

Soufiane en Toufik zijn beste vrienden en hebben allebei een enorme passie voor sport. Samen zijn ze Soam Bootcamp gestart, waar ze anderen willen motiveren om ook te gaan sporten. De twee vrienden kwamen langs bij Eva in WorX voor wat heerlijke sportmotivatie.

''Bij Soam motiveren we mensen door middel van sport. Het is afzien en bikkelen.''

Vrienden voor het leven

Soufiane en Toufik kennen elkaar al vanaf hun geboorte. Al snel kwamen de twee erachter dat ze anderen konden motiveren om zich ook in het zweet te werken, dus besloten ze daar een business van te maken. Dat ze elkaar zo goed kennen is alleen maar een voordeel geweest, ook bij het starten van hun bedrijf.

''Het is juist extra fijn om samen te werken. We begrijpen elkaar altijd, we hoeven elkaar niets te zeggen.''

Vloggen

Behalve sporten, zijn de vrienden ook aan het vloggen. Eerder waagden ze ook al een poging, maar dat viel niet echt in de smaak. Een achtjarig jongetje kwam ze namelijk vertellen dat ze niet zo goed waren. Nu zijn de jongens onder de naam Souf Toof opnieuw begonnen met een vlog, waarin sport en motivatie centraal staan.

Kansen creëren

In de nieuwste vlog is te zien hoe FunX-reporter Laila het vond om een dagje mee te lopen met Toufik en Soufiane. Al snel kregen ze de bijnaam 'kippetjes', omdat ze zoveel praten. Naast een hele zware les van de heren, kreeg Laila ook de kans om inspirerende woorden te delen met de kijkers:

''Als je iets wil, moet je er voor vechten, laat je niet gek maken. Al denk je dat er een kans van jou is afgepakt, je moet je eigen kansen creëren.''

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Suicide

Laila werd volledig afgemat en moest zelfs de zogenoemde suicide-oefeningen doen. Voor de jongens is opgeven namelijk nooit een optie en daardoor kunnen ze af en toe ook heel streng zijn.

''Zweet is één ding. Sommige mensen kotsen zelfs.''

samen

Net als iedere week geeft Eva de uitblinkers de kans om hun 'Words of Wisdom' te delen. Behalve personal training, geven de jongens ook lessen op scholen. Sport is volgens hen een heel belangrijk middel om mensen bij elkaar te brengen. Zo lukte het om kinderen van een witte school en een zwarte school met elkaar te integreren.

''We gebruiken de bootcamp als middel om kinderen bij elkaar te brengen.''

Ster advertentie
Ster advertentie