FunX

CritiX: ‘Vaste tarieven voor tandartsen’

  1. Newschevron right
  2. CritiX: ‘Vaste tarieven voor tandartsen’
Een bezoekje aan de tandarts wordt steeds duurder. Sinds begin dit jaar zijn de tarieven met bijna 10 procent gestegen. Dat komt doordat tandartsen tegenwoordig als proef hun eigen prijzen mogen bepalen. Dat experiment heeft ertoe geleid dat de prijzen alsmaar zijn gestegen en daarom wil de Tweede Kamer nu met de proef stoppen. Vind jij dat de overheid mag bepalen wat een bezoek aan de tandarts kost? Of is het uiteindelijk juist gunstig als de tandartsen dat zelf doen?

Stelling

Op FunX.fm, Facebook.com/FunXFM en de FunX-app stond de stelling: ‘Het experiment van vrije tandartstarieven moet onmiddellijk worden stopgezet’. Zo’n 92% van de stemmers was het eens met de stelling.

Reacties

Sandra: Wat ik heb ervaren is dat niet mijn tandarts zijn tarieven heeft aangepast maar dat de verzekering zijn vergoeding omlaag heeft gesteld!! Moet dus bijbetalen voor zaken die net zo duur zijn als vorig jaar
Sakiina: Had de overheid nou echt verwacht dat de prijzen vanzelf omlaag zouden gaan?
Roos: Mijn tandarts is best goedkoop. Ik betaalde 24 euro om mijn tanden te laten bijslijpen.
Karim: Ik ben het helemaal eens met de stelling.
Wietse: Concurrentie in prijstarieven is gezond. Denk dat prijzen op den duur dalen. Je mag als consument ook de goedkoopste kiezen. Dus op den duur wordt men verplicht om concurrerende tarieven aan te bieden. Dat is het voordeel van dit en bij mij zijn de prijzen nauwelijks veranderd.
Manuela: Zolang de prijzen zo hoog zijn, ga ik niet naar de tandarts.

CritiX

Q-Bah sprak in CritiX met zangers Jayh en Nelson Freitas. Wanneer zijn zij voor het laatst naar de tandarts geweest en wat vinden zij van de stelling? Check het hier:

{source}
<iframe width="550" height="166" scrolling="no" frameborder="no" src="http://w.soundcloud.com/player/?url=http%3A%2F%2Fapi.soundcloud.com%2Ftracks%2F51130696&show_artwork=true"></iframe>
{/source}

CritiX met Q-Bah hoor je op FunX van maandag t/m donderdag 21.00-23.00 uur.

Ster advertentie
Ster advertentie