FunX

Eens een prostituee, altijd een prostituee?

  1. Newschevron right
  2. Eens een prostituee, altijd een prostituee?
Jonge meiden uit Rotterdamse achterstandswijken belanden steeds vaker in de prostitutie. Dat meldt de Rotterdamse Jongerenraad in haar advies aan de gemeente. De bevindingen van de Rotterdamse Jongerenraad zijn vanaf volgende week na te lezen op RJR.nl. Kunnen gemeentes deze meiden nog redden?

In CritiX (maandag t/m donderdag, 21.00-23.00 uur) was de stelling: 'Als je je lichaam verkoopt voor geld, ben je niet meer te redden'. Op FunX.fm en de FunX-app klikte 66 % van de stemmers op 'eens'. Zo'n 34 % was het oneens met de stelling. Beluister hieronder de highlights uit CritiX met Q-Bah.

{source}
<iframe width="550" height="166" scrolling="no" frameborder="no" src="http://w.soundcloud.com/player/?url=http%3A%2F%2Fapi.soundcloud.com%2Ftracks%2F35938753&show_artwork=true"></iframe>
{/source}


Reacties op Facebook.com/FunXFM

Ashley: "Is het goed? Nee! Is het de juiste oplossing? Nee! Maar volgens mij weten die meiden vaak niet beter. Het klinkt raar, onmogelijk en ongeloofwaardig maar volgens mij komt het echt door een slechte achtergrond en thuissituatie en mogelijk nog de geestelijke gezondheid."

Love Dwight: “Ik heb zelf jaren lang mijn lichaam verkocht voor geld. Ik heb met loverboys te maken gehad maar ben er nu al 7 jaar vanaf. Ik heb daarna ook een zware verslaving aan over gehouden. Ik ben nu 18 maanden clean en het gaat heel erg goed. De meisjes zien niet in wat problemen ze kunnen komen. Er moet veel meer voorlichting moeten komen op middel bare scholen. Ik zou die meisjes graag willen helpen met voorlichting.”

Kelly: "Dit heeft niks met opvoeding te maken. Mijn ouders hebben mij er echt wel opgewezen dat ik niet de hele dag met mijn benen wijd moet liggen voor jan en alleman ;) uiteindelijk zit ik toch met m'n 21jr. met een prachtige zoon van bijna 20 maanden zonder de hoer uit te hebben gehangen ;)"

Jemoer: "Iedereen denkt er anders over, en het echte verhaal gaan we nooit weten. Waarom verkoopt ze haar lichaam voor geld? Maar als je iets echt wil kun je daar voor vechten. Ik heb vroeger drugs verkocht om te overleven, ik kom vn de straat. Heb de gekste dingen gedaan om me brood te verdienen. Voor vast gezeten alles, maar met de juiste hulp ben ik naar boven geklommen."

Sandy: "Als je je lichaam verkoopt voor geld, dan zit je in de problemen en heb je mensen nodig die je supporten om eruit te komen!"

Ster advertentie
Ster advertentie