FunX

Ben je egoïstisch als je jezelf het liefst wil vermoorden?

foto: Pexels
  1. Newschevron right
  2. Ben je egoïstisch als je jezelf het liefst wil vermoorden?

Jezelf van het leven willen beroven, is een serieuze zaak. Samentha (26) en Annick (22) lopen beide al een lange tijd rond met suïcidale gedachten en waren te gast bij CritiX om hierover te praten. Annick heeft nu ruim vijf jaar zelfmoordgedachten, maar bij Samentha begon het toen ze nog maar acht jaar was. Ze besloot deze week om het voor het eerst aan een aantal vrienden en familie te vertellen. Haar ouders waren er wel al van op de hoogte.

13 Reasons Why

De serie 13 Reasons Why roept veel discussie op. Het gaat over een tienermeisje dat zelfmoord pleegt en er zijn mensen die vinden het mensen met suïcidale gedachten alleen maar meer stimuleert om zichzelf van kant te maken. Daartegenover staat dat er ook mensen zijn die zegen dat het juist voor herkenning en bewustwording zorgt. Zowel Samentha als Annick leggen uit hoe zij hierover denken.

de nabestaanden

Ingrid sprak ook met FunX-luisteraar Liyah, die een paar maanden geleden een goede vriend verloor vanwege zelfdoding. Ze vindt het nog steeds onwerkelijk en het is nog steeds niet duidelijk waarom hij zelfmoord heeft gepleegd. Ze vindt het maar een egocentrische daad. Ook Yasemin deelt haar verhaal als nabestaande. Voor haar kwam de klap hard aan toen haar broertje zelfmoord pleegde. Yasemin vindt het juist niet egocentrisch.

hulplijn

Loop je rond met zelfmoordgedachten? Je bent niet alleen! Bel deze hulplijn: 0900 0113.

Ster advertentie
Ster advertentie