Naar homepage
FunX

Alleenstaande moeder legt uit waarom ze FunX-goodies doorverkocht op Marktplaats

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Alleenstaande moeder legt uit waarom ze FunX-goodies doorverkocht op Marktplaats

Toen Giorgio deze week op Marktplaats kwam, belandde hij per ongeluk in een sectie waar hij nog nooit eerder op was beland, namelijk: de FunX-afdeling. Op Marktplaats staan namelijk verschillende FunX-goodies die luisteraars ooit eens gewonnen of gekregen hebben. Om erachter te komen waarom iemand zijn welverdiende FunX-prijs op Marktplaats zet, nam hij contact op met een van de verkopers. Haar verhaal bleek alleen anders te zijn dan Giorgio van tevoren had verwacht.

Alleenstaande moeder zette FunX-spullen op Marktplaats om geld op te halen voor dochtertje

Alleenstaande moeder

Op de vraag hoe de verkoopster eigenlijk aan de FunX-goodies - onder andere een strandlaken en tas - komt, antwoordt ze dat het allemaal van haar ex-vriend was. "Het is niet gebruikt", vertelt ze. "Ik heb het niet nodig, dus ik kan het beter verkopen." De vrouw had de spullen voor een tientje op Marktplaats gezet. "Dat is wel weinig toch voor mooie FunX-spullen?", aldus Giorgio. Maar de vrouw antwoordt dat veel mensen het juist veel te duur vinden.

Wanneer Giorgio vervolgens opbiecht dat hij bij FunX werkt en vraagt waarom ze de spullen niet gewoon gratis weg wil geven, komt het echte verhaal naar buiten waarom de spullen op Marktplaats staan. "Ik heb een baby van één jaar en ik wil het geld graag gebruiken om kleding voor haar te kopen", vertelt de alleenstaande moeder, die door de coronacrisis haar baan is verloren. "Met tien euro kan ik al een heel pak luiers kopen of schoenen voor haar."

Giorgio, die eerst een beetje lacherig deed over de zaak, was nu toch wel ontroerd van het verhaal van de verkoopster. "Maar dan koop ik het toch van je", biedt hij aan. "Je krijgt van mij dertig euro."

Luisteraars

Giorgio was niet de enige die een kleine donatie aan de alleenstaande moeder wilde doen. Na het gesprek reageerden verschillende luisteraars dat ze ook wel een handje wilden helpen.

Ster advertentie
Ster advertentie