FunX

Achmed Akkabi over de Gouden Televizier-Ring: “Als we winnen, schrijven we geschiedenis”

foto: ANP Kippa
  1. Newschevron right
  2. Achmed Akkabi over de Gouden Televizier-Ring: “Als we winnen, schrijven we geschiedenis”

Het is een van de populairste Nederlandse series van dit moment: Mocro Maffia. Vanavond zou de hitserie bekroond kunnen worden met een Gouden Televizier-Ring. Fernando sprak met Achmed Akkabi a.k.a Paus over deze prestigieuze nominatie en hoe belangrijk hij het vindt om de prijs te winnen.

Achmed Akkabi over de Gouden Televizier-Ring: “Als we winnen, schrijven we met de serie Mocro Maffia geschiedenis”

Filmgeschiedenis

"Iedere week valt er wel wat te winnen", zegt Achmed lachend. Hij doelt op de twee eerdere prijzen die de spannende serie de afgelopen weken in de wacht sleepte: een Gouden Kalf voor beste dramaserie en de net zo prestigieuze CFAP Prijs 2021, ter waarde van 20.000 euro.

Als het Mocro Maffia-team daar ook nog een Gouden Televizier-Ring aan toe mag voegen, zou het succes helemaal compleet zijn. "Het zou betekenen dat we de eerste dramaserie in de geschiedenis zijn die in hetzelfde jaar zowel de Kalf als de Ring wint", zegt Akkabi. "Om die prestatie achter je naam te hebben staan, dat is gewoon filmgeschiedenis."

Genomineerden

Mocro Maffia neemt het niet tegen de minste programma's op. Naast Een Huis Vol is ook De kinderen van Ruinerwold genomineerd voor de Gouden Televizier-Ring. Mochten ze de Ring niet winnen, dan heeft Achmed daar ook vrede mee. "Zo'n avond is hoe dan ook al leuk om er onderdeel van uit te maken", zegt hij over het Televizier-Ring Gala.

De kijker beslist uiteindelijk wie er met de felbegeerde prijs vandoor gaat. Ook jij kunt je stem uitbrengen. Dat kan vanaf 20:30 uur vanavond via de website.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Nieuw Seizoen en korte film

Kijkers kunnen binnenkort alweer het vierde seizoen van Mocro Maffia bekijken op Videoland. Maar voor het zover is, komt er eerst nog een korte film uit, zo werd deze week bekendgemaakt. Het gaat om een film van 40 minuten, genaamd Mocro Maffia: Meltem, waarin het nieuwe personage Meltem wordt geïntroduceerd. Zij is een slimme en doordachte Turks-Nederlandse vrouw die in de creditcardfraude zit en zal ook in het seizoen 4 een rol spelen.

"Ik heb veel liefde voor de Turkse gemeenschap, dus ik vond dat zij een korte film verdienden", vertelt Achmed over de aankomende korte film. "De film is bijna volledig in het Turks gesproken. Het wordt spannend hoe dat gaat vallen."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie