FunX

Challenge: Lukt het Jack $hirak om in 5 minuten een beat te maken?

  1. Newschevron right
  2. Challenge: Lukt het Jack $hirak om in 5 minuten een beat te maken?

2016 was een heel goed muziekjaar met veel dikke tunes. De producer die er met kop en schouders bovenuit steekt is Jack $hirak. Hij produceerde 'Jungle' van Broederliefde, die met meer dan 25 miljoen streams de meest gestreamde Nederlandse track op Spotify is. Hij produceerde ook het hele album van Lil Kleine en won de prijs voor best producer op de FMA's.

Snelle beat

Jack $hirak kan heel snel werken. Zo werd de beat van 'Jungle' op één avond gemaakt, toen Broederliefde op schrijverskamp was. Maar lukt het hem ook om een beat te maken in vijf minuten? Reporter Leela ging langs bij de 23-jarige producer met deze challenge.

Verslagen

Op nummer één van de meest gestreamde tracks in Nederland staat 'Jungle', op nummer twee staat 'Drank en Drugs': allebei beats van $hiraks hand. Op dit moment is hij de beste producer van Nederland en dat voelt vreemd voor de jonge producer.

''Nu heb ik mezelf verslagen. Ik moet eigenlijk blij en verdrietig tegelijk zijn.''

Angstaanvallen

Vijf jaar geleden zag het heel anders uit voor Jack $hirak. Hij was met foute dingen bezig en moeder overleed in die periode. Het was een hele heftige tijd. De pijn onderdrukte hij door te blowen en te feesten: ''Ik stopte twee dagen met alles, maar mijn lichaam trok het niet. Ik kreeg een psychose en angstaanvallen.''

Internationaal

Nu gaat het gelukkig veel beter en wil hij ook graag internationaal groot worden. Hiervoor timmert hij flink aan de weg. Hij gaat volgend jaar zijn eigen muziek uitbrengen en hij kondigt aan dat er een track aankomt met een grote internationale artiest. Helaas kan hij nog niet zeggen met wie hij heeft samengewerkt, maar hij verklapt wel dat het om een vrouw gaat.

Ster advertentie
Ster advertentie