FunX

Verschillende boetes voor hetzelfde misdrijf?

  1. Newschevron right
  2. Verschillende boetes voor hetzelfde misdrijf?
Straks een small, medium en large boete voor dezelfde overtreding? Het zou zo maar kunnen, want voorzitter Pieter van Vollenhoven van de Stichting Maatschappij en Veiligheid stelt het voor. De politiebond ACP vindt het interessant. Q-Bah sprak in CritiX met verschillende luisteraars over de CritiXstelling: 'Het is belachelijk als agenten zelf de hoogte van de boetes gaan bepalen'. Bijna 78% van de stemmers was het er mee eens.

Reacties

- Trijntje zegt sarcastisch dat de politie straks ook de manier zal gaan bepalen waarop je het mag betalen.

- Suzanne is er helemaal mee eens. Zij zegt dat als agenten iemand aanhouden die ze niet mogen of die hen niet aanstaat, en er een mogelijkheid bestaat dat die agenten iemand met opzet een hogere boete kunnen geven.

- Faatje vind het een slecht idee, omdat je dan voor dezelfde overtreding verschillende boetes opgelegd krijgt, ondanks dat je drie verschillende opties hebt. Het lokt volgens haar conflicten uit.

- Nadia zegt dat het fraude in de hand zou werken en is totaal eens met de stelling.

CritiX

In de radioshow sprak Q-Bah met verschillende luisteraars. Er er werd flink gediscussieerd. Check it out:

{source}
<iframe width="550" height="166" scrolling="no" frameborder="no" src="https://w.soundcloud.com/player/?url=http%3A%2F%2Fapi.soundcloud.com%2Ftracks%2F78063610"></iframe>
{/source}

Wat vind jij?
Ster advertentie
Ster advertentie