FunX

Catherine van Heest richtte Care for Women op!

  1. Newschevron right
  2. Catherine van Heest richtte Care for Women op!
Wist je dat de man gemiddeld elf centimeter langer is, twaalf kilo zwaarder is en meer spierweefsel heeft dan de vrouw? Door de verschillen tussen man en vrouw is er ook een verschil in zorgvraag. Catherine van Heest richtte een zorgorganisatie op speciaal voor vrouwen: Care for Women.

Borstkanker
De moeder van Catherine van Heest had borstkanker en zat tegelijkertijd in de overgang. Catherine merkte dat de klachten van haar moeder in de reguliere zorg niet serieus werden genomen. Er was toen (1997) heel weinig professionele hulp voor vrouwen in de overgang. Tijd om daar iets aan te veranderen dacht Catherine. Ze richtte Care for Women op.

Zorginstelling
Inmiddels heeft Care for Women meerdere vrouwen opgeleid tot "vrouwenspecialisten" en is er in Amersfoort een zorgcentrum waar vrouwen geholpen kunnen worden. Als je vrouwen wilt helpen, dan moet je multidisciplinair werken. Er zit hier bijvoorbeeld een orthopedagoog, een diëtiste en een acupuncturist, maar iemand kan ook zo binnenlopen bij een personal coach. Wij kijken naar het totaalplaatje van de vrouw", vertelde Catherine in een interview.

Beluister de uitzending van Hi5 waarin Catherine van Heest te gast was:
{wmaremote}http://cgi.omroep.nl/cgi-bin/streams?/funx/on_demand/alle_edities/hi5/hi5_201202051700.wma{/wmaremote}
Ster advertentie
Ster advertentie