FunX

Tabitha: "Ik denk dat we ook iets moois uit deze tijd kunnen halen"

foto: FunX
  1. Newschevron right
  2. Tabitha: "Ik denk dat we ook iets moois uit deze tijd kunnen halen"

Het zijn zware tijden voor ons allemaal. Dat werd gisteren nog eens extra duidelijk gemaakt door Mark Rutte. Tot 1 september zullen er sowieso geen grote evenementen plaatsvinden. Dat betekent dus ook geen optredens voor artiesten. Hoe gaan zij hier mee om? Fernando belde Tabitha op in Start om te checken hoe zij deze tijd beleeft.

'Ik maak er het beste van'

De zangeres geeft toe dat ze stiekem wel een beetje geniet van deze periode. Dan heeft ze het vooral over de tijd die ze thuis door kan brengen en de rust. "Normaal zijn we zo opgezogen in alle hectiek. Nu heb ik heel veel tijd thuis. Ik heb net een huis gekocht aan het water, dus ik geniet enorm van mijn tuin en van lekker aan het water zitten. [...] "Ik maak er gewoon het beste van. Het is ook een mooie tijd om te reflecteren en te kijken wat belangrijk is in het leven." [...] Ik denk dat we allemaal, in Nederland of heel de wereld, hier nog iets moois uit kunnen halen als samenleving en individuen."

Tabitha vertelt dat ze zichzelf ziet als een controlfreak. Die controle moet ze nu loslaten en ze merkt dat dat ook fijn kan zijn. "Dat zijn ook wel de momenten waarin je misschien de meest waardevolle en gelukkigste momenten kunt ervaren. Juist omdat je er geen controle over hebt. Het is ook een beetje een kwestie van durven loslaten. [...] Ik hoop dat mij in de toekomst vaker zal lukken."

Oma bezoeken

Het eerste wat de zangeres gaat doen als deze hele coronacrisis voorbij is? Dat is haar oma bezoeken. Al voordat de maatregelen werden ingevoerd, besloot Tabitha's oma om binnen te blijven, omdat zij leukemie heeft. "Zij zit al veel langer alleen binnen. Dat is geen leven en zeker niet op die leeftijd." Tabitha en haar familieleden doen om en om boodschappen voor haar oma en de zangeres kocht een tablet voor haar, zodat ze kunnen FaceTimen. "Dan zie je heel de dag haar voorhoofd als ze je belt", lacht de zangeres.

Muziek

In de tussentijd blijft Tabitha natuurlijk wel gewoon aan haar muziek werken. "Ik heb mijn studio thuis een kleine upgrade gegeven, dus ik kan gewoon verder met mijn muziek." Zo bracht ze afgelopen vrijdag nog haar nieuwe track Slapen Met Het Licht Aan samen met Nielson. Die samenwerking was snel gefixt, vertelt de zangeres lachend: "Ik stuurde hem heel kort op Instagram: 'Samen liedje maken?' Hij reageerde op dezelfde manier, ook heel droog, en stuurde gewoon data's." Het eindresultaat check je hieronder!

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie