FunX

12-jarige Sam start inzamelactie voor zieke juffrouw

foto: privéfotofoto: privéfoto
  1. Newschevron right
  2. 12-jarige Sam start inzamelactie voor zieke juffrouw

De juffrouw van de 12-jarige Sam leed aan ALS. Dat is een dodelijke spierziekte waar nog geen medicijn voor is. Sam besloot daarom om actie te voeren: hij zamelt geld in voor stichting ALS. Helaas is zijn juf inmiddels overleden, maar dat houdt hem niet tegen. Stoppen is voor Sam geen optie totdat er een medicijn is. De jonge scholier vertelt in Start met Tannaz waar het allemaal is begonnen en hoe mensen reageren op zijn actie.


Hoe het is begonnen

Sam vertelt waarom hij is begonnen met de inzamelingsactie. "Eigenlijk begon het toen de juf ALS kreeg. We wisten toen niet eens wat dat was. Ik ben toen een spreekbeurt gaan houden.'' Zo kwam Sam op de website van Stichting ALS Nederland terecht, waar hij nu zijn eigen inzamelactie heeft. "Die ging eigenlijk al heel snel goed."

Sam (12) zamelt geld in voor ALS nadat zijn juf ziek werd

Volgende stap

Sam heeft al best wel wat geld bij elkaar gesprokkeld met zijn inzamelactie. De teller staat momenteel op €13.645. Maar ondertussen probeert hij ook op andere manieren geld in te zamelen. "Ik ben nu bezig met een loterij. Mensen kunnen dan voor bijvoorbeeld €1,00 een horloge kopen via mijn Facebookpagina." Daarnaast gaat Sam bij bedrijven en winkels langs met de vraag om hem te sponsoren.

Reactie

Sam ziet dat er veel mensen reageren op zijn actie: ''Heel veel mensen zeggen dan van: 'Ik heb ook mensen in mijn familie die ALS hebben gehad'."

Wil je meer informatie of Sam helpen? Zijn doneeractie loopt nog steeds.

Ster advertentie
Ster advertentie