FunX

Samar over e-mailcampagne om Tweede Kamer te bereiken: "Zij werken voor ons, niet andersom"

foto: ter illustratie: ANP
  1. Newschevron right
  2. Samar over e-mailcampagne om Tweede Kamer te bereiken: "Zij werken voor ons, niet andersom"

Samar, Oumaima en Fatema hebben een bel- en e-mailcampagne opgezet om aandacht te vragen van de Tweede Kamer over het geweld dat tegen de Palestijnen wordt gebruikt. Samar vertelt aan Nordin en Vonneke hoe ze de actie hebben opgezet en wat mensen thuis kunnen doen om daaraan bij te dragen.

Frustratie

Fatema, Samar en Oumaima bedachten om een bel- en e-mailactie op te zetten om onze volksvertegenwoordigers eens goed wakker te schudden over het geweld dat de Palestijnen wordt aangedaan. "Wij hebben een e-mail klaargezet waarin wij onze volksvertegenwoordigers oproepen om een staakt-het-vuren. De mensenrechtenschendingen en het apartheidsbeleid moeten gewoon stoppen", vertelt Samar.

Ze meent dat de frustratie bij hen allemaal erg hoog ligt. "Onze volksvertegenwoordigers, de mensen die wij hebben gekozen tijdens de verkiezingen, zeggen dat ze Israël onvoorwaardelijk steunen. Terwijl we zien hoeveel doden er al zijn gevallen", aldus Samar.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

E-mailactie

De drie zijn in actie gekomen en hebben verschillende telefoonnummers en e-mailadressen van Tweede Kamerleden verzameld. Deze hebben ze vervolgens samengevoegd onder een link. Met twee kliks op je mobiel komt de urgente mail dus bij onze volksvertegenwoordigers terecht. "We hebben ook al een voorbeeld e-mail opgesteld, dus je hoeft alleen maar een titel in te vullen en je naam", zegt Samar.

Samar stelt ook dat het tijd is om de politici op hun plek te zetten. "Zij werken voor ons, het volk, en het is niet andersom. Tegenwoordig is het dat de politiek bepaalt en wij maar moeten luisteren, maar het wordt tijd dat dat veranderd."

'Dringende oproep'

De e-mails worden ook zeker opgemerkt. Zo liet Tweede Kamerlid Mustafa Amhaouch (CDA) via X weten dat zijn inbox volledig overstroomd is. Het is nu dus maar afwachten of de politiek er ook echt iets mee gaat doen, aldus Samar.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie