FunX

Nieloefaar (21) werd door vader ontvoerd naar Iran: "Ik leef nog dankzij mijn moeder"

foto: Nieloefaar (Privéfoto)
  1. Newschevron right
  2. Nieloefaar (21) werd door vader ontvoerd naar Iran: "Ik leef nog dankzij mijn moeder"

De 21-jarige Nieloefaar werd als klein meisje ontvoerd door haar vader en meegenomen naar Iran. Dat gebeurde uit het niets, van de ene dag op de ander. Haar moeder zette vervolgens alles op alles om Nieloefaar terug naar Nederland te halen. Nieloefaar vertelde er meer over aan Tannaz.

Quote

Met hulp van een illegale mensensmokkelaar zijn we van Iran naar Irak gegaan en vervolgens naar Turkije, waar we werden aangehouden.

Nieloefaar

Verdwenen

Nog maar twee jaar oud was Nieloefaar toen ze werd ontvoerd door haar vader. Haar ouders waren zo'n dertig jaar geleden gevlucht van Iran naar Nederland. De ontvoering kwam uit het niets. Toen Nieloefaars moeder op een dag thuiskwam van het werken, waren Nieloefaar en haar vader verdwenen.

Illegale mensensmokkelaar

Drie jaar later, na een lange en intense zoektocht, wist Nieloefaars moeder haar dochter uiteindelijk te vinden. Ze vertrok naar Iran en kreeg het voor elkaar om Nieloefaar een aantal uur per week te zien tijdens speciale bezoekuurtjes. Tijdens een van die bezoekuren nam ze Nieloefaar uiteindelijk mee om haar terug naar Nederland te brengen. "Met hulp van een illegale mensensmokkelaar zijn we van Iran naar Irak gegaan en vervolgens naar Turkije."

Eenmaal in Turkije werden Nieloefaar en haar moeder aangehouden en kwamen ze vast te zitten. Op dat moment leken alle opofferingen om terug te gaan naar Nederland tevergeefs te worden. Ze zouden namelijk teruggestuurd worden naar Iran. Maar gelukkig kregen Nieloefaar en haar moeder hulp uit onverwachte hoek. "Vanuit Turkije heeft het programma 'Vermist' ons geholpen om terug te gaan naar Nederland", vertel ze.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Veel impact

Nieloefaar vertelt haar verhaal alsof het niets is. Hoewel mensen vaak denken dat het nu weer allemaal goed met haar gaat, is dat niet helemaal het geval. "Ik denk dat mensen vaak onderschatten wat de impact van zoiets is. Ik merk ook dat ik het lastig vind om alles te verwerken. Daarom maak ik veel muziek, zodat ik mijn emoties in kunst kan stoppen."

Paniek

Onlangs deelde Nieloefaar haar verhaal ook op TikTok. Dat deed ze omdat ze in paniek was. Zo vroeg onlangs een treinconducteur of hij haar mocht knuffelen na het scannen van haar ov-kaart.

"Toen ik tegen hem zei dat ik hem niet kende, vertelde hij uiteindelijk dat hij de broer van mijn vader is. Daar schrok ik heel erg van. Later werd ik bang, omdat hij mijn reisgeschiedenis heeft kunnen bekijken en nu weet waar ik ben ingestapt. Ik weet niet wat hij met die informatie gaat doen. Daarom heb ik besloten om mijn verhaal op TikTok te delen, zodat mensen ervan afweten voor het geval dat er iets gebeurt. Ik slaap momenteel niet thuis en durf ook de trein niet meer te pakken uit angst dat ik de broer van mijn vader weer tegenkom."

Dankbaarheid

Nieloefaar is ontzettend dankbaar voor alles wat haar moeder voor haar gedaan heeft. Daarom schreef ze ook een liedje voor haar moeder. "Zij heeft me gered. Ik ben heel dankbaar voor alles dat ze voor mij gedaan heeft. Zonder haar zou ik niet hier in Nederland zijn en zou ik misschien niets een meer leven. Daarom heb ik dit liedje op moederdag voor haar geschreven."

Ster advertentie
Ster advertentie