FunX

Nederlandse Levi (15) is beste FIFA-speler van de wereld

foto: Foto: Vitesse
  1. Newschevron right
  2. Nederlandse Levi (15) is beste FIFA-speler van de wereld

De 15-jarige Levi de Weerd is op dit moment de beste FIFA-speler van de wereld. Damn, dat is waarschijnlijk een jongensdroom voor veel boys. Levi won dit jaar 148 van de 150 wedstrijden in de zogenaamde Weekend League en staat daardoor wereldwijd op nummer 1 op dit moment! In Start met Fernando vertelde hij meer over deze zieke prestatie.

All the way up

Nog maar 15 jaar jong en nu al zó goed. Daar zit natuurlijk aardig wat training in. Levi vertelt dat het zo'n een of twee jaar geleden begon met het behalen van goede scores met FIFA. Daardoor realiseerde hij zich dat hij er misschien iets meer mee moest doen. Hij bleef maar oefenen met als resultaat nog betere scores, zoals die van dit jaar met 148 gewonnen potjes van de 150 in de zogenaamde Weekend League. Dat is de belangrijkste online modus in FIFA waarin de beste spelers ter wereld elk weekend zoveel mogelijk potjes - maximaal dertig - proberen te winnen. Een geweldige prestatie waardoor Levi dus wereldwijd op nummer 1 staat. Volgens Levi is vooral creativiteit zijn grootste specialiteit. "Dat zijn vooral trucjes waardoor ik mensen voorbij speel en zo kansen creëer en makkelijk doelpunten maak."

Next step

Op dit moment mag Levi nog niet meedoen aan grote internationale toernooien en de eDivisie die gezien kan worden als de virtuele Eredivisie. Dat komt omdat hij nog geen 16 jaar oud is. Nog eventjes wachten dus, maar hij kijkt er in ieder geval heel erg naar uit. En wist je dat er ook grote geldprijzen gewonnen kunnen worden in de eDivisie? "In de eDivisie is het prijzengeld dit jaar 50.000 euro per seizoenshelft. Dus in totaal 100.000 euro. Dat is aardig wat!" Maar dat is nog niet alles. Levi vervolgt: "Er komen ook salarissen bij kijken. Het is dus zeker iets waar je, als je er goed in bent, wel van kan leven."

Meer dan alleen gamen

En zijn ouders dan? Als je een gamer bent, heb je waarschijnlijk vaak genoeg van je pa of ma gehoord dat je niet zoveel moet gamen. Levi's ouders twijfelden er in eerste instantie over, maar draaiden later bij. "Toen ze uiteindelijk zagen hoeveel potentie er in het gamen zit, steunden ze me heel erg." Volgens Levi heeft het ook te maken met meer dan alleen gamen. Zo houdt hij zich fysiek fit om zo ook weer voor mentale fitheid te zorgen. "Als je niet fit bent, ben je ook niet in staat om goede prestaties te kunnen leven achter een Playstation of Xbox. Ik voetbal zelf ook en train twee tot drie keer per week met op zaterdag een wedstrijd. Ook ga ik af en toe gewoon naar de sportschool voor mezelf. Daarmee blijf ik wel fit, vind ik."

Ster advertentie
Ster advertentie