Sport

EA Sports haalt Marco van Basten uit FIFA 20

foto: EA Sports
  1. Newschevron right
  2. EA Sports haalt Marco van Basten uit FIFA 20

EA Sports heeft Marco van Basten tijdelijk uit het populaire voetbalspel FIFA 20 gehaald. Het is volgens de gameontwikkelaar het gevolg van zijn recente uitspraken, waarmee ze doelen op de "Sieg Heil"-uitspraak die hij vorige week deed bij FOX Sports. Iedereen die een Marco van Basten als kaart in FIFA Ultimate Team had, kan hem (tijdelijk) niet meer gebruiken.

Gelijkheid en diversiteit

Wie FUT opent in FIFA 20 krijgt te zien dat de makers op de hoogte zijn van de recente uitspraken die door Marco van Basten zijn gemaakt. EA vindt gelijkheid en diversiteit en wil dat ook handhaven in de game. Daarom hebben ze de ICON-items van Marco van Basten geschorst in het spel. Hierdoor zijn ze dus ook niet meer beschikbaar in verschillende spelmodi.

"Sieg Heil"

Marco van Basten riep tijdens een FOX Sports-interview dat Hans Kraay jr. en Heracles-trainer Frank Wormuth in het Duits deden, voor de 'grap' "Sieg Heil", een uitspraak die vroeger veelvuldig werd gedaan in nazi-Duitsland. De oud-spits had op dat moment niet door dat hij live op televisie te horen was. Hij bood direct daarna zijn excuses aan bij FOX Sports. Ook belde hij de Duitse trainer waar hij die grap over had gemaakt. Het leverde hem uiteindelijk een week schorsing op bij FOX en nu wordt hij dus ook (tijdelijk) verbannen uit de populaire voetbalgame FIFA 20.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie