Naar homepage
FunX

Mohammed liet criminaliteit achter zich en werd een succesvol regiomanager

foto: Privéfoto
  1. Newschevron right
  2. Mohammed liet criminaliteit achter zich en werd een succesvol regiomanager

Dat je nooit moet opgeven en altijd in jezelf moet blijven geloven, bewijst Mohammed wel. Hij hield zich als 15-jarige jongen bezig met criminaliteit om zo snel mogelijk geld te verdienen, maar gooide zijn leven volledig om. Nu is hij de jongste regiomanager van vijf locaties van de KFC. Hoe hij dit voor elkaar heeft gekregen, vertelt hij aan Sander in 7/11.

''Het heeft tien jaar geduurd om te staan waar ik nu sta."

Mohammed ging van moeilijke jongen naar regiomanager van de KFC

Uit het criminele leven

Op school werd Mohammed niet bepaald gemotiveerd door leraren. "Ik kreeg bijvoorbeeld te horen van een docent dat hij mij later wel een kopje koffie zou aanbieden als ik bij hem het vuilnis kwam ophalen", vertelt Mohammed. "Dat zijn niet de dingen die je op die leeftijd wil horen van je docent. Het werkt niet heel motiverend."

Hoewel Mohammed inmiddels in de criminaliteit terecht was gekomen, deed hij er alles aan om op het goede pad terecht te komen. Hij probeerde te solliciteren bij verschillende bedrijven, maar werd nergens aangenomen. Via via kreeg hij uiteindelijk een baan als medewerker van een fastfoodketen. Dat was precies wat hij op dat moment nodig had. "Het beviel meteen heel goed. Ik kreeg gelijk het gevoel dat mensen om me heen in mij geloofden en kansen in mij zagen", zegt hij. "Dat gaf mij de motivatie om te gaan leren en te strijden voor meer." Mohammed kreeg binnen het bedrijf al snel steeds meer verantwoordelijkheden.

"Toen kwam ik erachter dat dit is wat ik wilde en ben ik langzaam uit het criminele leven gestapt."

Geloof in jezelf

Inmiddels is Mohammed uitgegroeid tot regiomanager van vijf filialen. "Zolang je mensen om je heen hebt die in je geloven, dan heb je de motivatie om ervoor te vechten." Als manager probeert hij nu ook andere jongeren uit moeilijke situaties te helpen. "Soms zit ik met een jongen waarin ik mezelf herken, omdat ik ook zo was op die leeftijd. Dan ga ik met hem aan de slag als Mo, niet als manager. Ik wil anderen de kansen geven die ik zelf ook heb gekregen."

Als tip wil Mohammed meegeven dat je altijd in jezelf moet blijven geloven. "Als je iets wil, ga je het bereiken. Voor mij heeft het ook tien jaar geduurd om te komen waar ik nu sta. Het gebeurt niet van de ene op andere dag. Maar blijf in jezelf geloven en omring je met mensen die dat ook doen."

Ster advertentie
Ster advertentie