FunX

Mohamed stapte uit criminaliteit en wil nu probleemjongeren op rechte pad helpen

  1. Newschevron right
  2. Mohamed stapte uit criminaliteit en wil nu probleemjongeren op rechte pad helpen

Het is Good Vibes Only Friday en dat betekent dat Fernando op zoek gaat naar positieve verhalen om jou net voor het weekend te inspireren. Vandaag sprak hij in Start met de 27-jarige Mohamed die een aantal jaar vastzat, maar uiteindelijk besloot om een positieve switch te maken in het leven. Hij werkt nu keihard om zijn dromen waar te maken en wil zich positief inzetten voor de maatschappij.

Van kwaad naar erger

Mohamed bevond zich lange tijd in het criminele circuit en kwam daardoor een aantal jaar vast te zitten. Het ging van kwaad naar erger toen steeds meer dingen mis begonnen te gaan. "Ik kreeg een slechte band met mijn moeder en mijn relatie ging stuk. Ook met andere familieleden en vrienden kreeg ik een steeds slechtere band. Uiteindelijk besefte ik een jaar geleden dat ik een switch moest maken."

Blessings

Beetje bij beetje kwam Mohamed er steeds meer achter dat hij verkeerde pad beliep en dat hij moest breken met de slechte en negatieve energie waarin hij zich bevond. "Ik ben zelf islamitisch en daarom koos ik ervoor om good vibes boven bad vibes te verkiezen om zo mijn levenspad te veranderen. Alles ging vanaf dat moment beter en er komen nu allerlei positieve dingen op mijn pad. [...] Ik verdien mijn geld nu op een normale manier in plaats van de snelle manier. Dat heeft me veel blessings gebracht."

'Negativiteit is onnodig'

Een van die blessings was voor Mohamed het behalen van zijn HBO Social Work-diploma dit jaar. Hij wil zich nu voornamelijk richten op het begeleiden van mensen met een achterstand in de maatschappij. Zijn belangrijkste doel is om hen te laten inzien dat ook zij van waarde kunnen zijn voor de samenleving. "Ik snap waar de woede van veel jongeren vandaan komt en ik weet hoe het is om je onbegrepen te voelen. Daarom is het belangrijk dat zij gaan nadenken over waar zij op dit moment staan in het leven en of ze daadwerkelijk door willen gaan met negativiteit. Ze moeten uiteindelijk kijken waar zij heen willen in het leven. Als je positief in het leven staat, kom je sowieso weer terug op je pad. Dan zie je dat al die frustratie en negativiteit allemaal onnodig is geweest."

Ster advertentie
Ster advertentie