FunX

Dit zijn de 10 grootste irritaties aan online les volgen

foto: Shutterstock
  1. Newschevron right
  2. Dit zijn de 10 grootste irritaties aan online les volgen

Online les volgen heeft zo zijn voordelen, zo kun je bijvoorbeeld de hele dag in je pyjamabroek blijven chillen, maar er zitten ook een heleboel nadelen aan. Op Instagram vroegen wij jullie wat jullie grootste irritaties zijn en dit waren jullie antwoorden.

10. Technische problemen

Niet alleen voor leerlingen was het omschakelen toen het hele onderwijs van offline naar online ging, ook docenten moesten even wennen. Helaas begrijpen sommige docenten na een paar maanden nog steeds niet helemaal hoe alles werkt en gaat er zo nu en dan nog wel eens wat fout.

9. Vragenuurtjes

Bij veel opleidingen is een groot deel van de lessen veranderd in een 'vragenuurtje'. Je hoeft dan alleen nog maar naar de les te komen als je een vraag hebt. Maar ja, dan moet je daar wel de motivatie voor hebben. En het geduld om te wachten tot iedereen zijn vraag heeft kunnen stellen.

8. Concentratie

Iets dat waarschijnlijk elke leerling wel zal herkennen, is hoe moeilijk het is om je te concentreren. In een klaslokaal kan dat al moeilijk zijn, maar thuis is het nog een tikkeltje lastiger. Er zijn een heleboel dingen die je kunnen afleiden, zoals een huisdier, een pakketbezorger of je telefoon. Probeer dan maar eens gefocust te blijven!

7. Vragen

Als je tijdens een ingewikkelde wiskundeles iets niet begrijpt, kun je niet even snel een vraag stellen. Ja, het kan wel, maar dan onderbreek je de leraar waarschijnlijk abrupt.

6. Geen interactie

Er is heel weinig interactie tussen docent en leerling. Dat is sowieso al slecht, maar daardoor duren de meeste lessen ook nog eens veel korter dan dat ze gepland zijn.

5. Camera aanzetten

In sommige lessen is het min of meer verplicht om je camera aan te zetten. Niet iedereen zit daarop te wachten, zeker niet als je net in je comfortabele Pikachu-onesie achter de pc zit.

4. Geen connectie

Maar geen camera aan, is ook weer zo saai. Als iedereen zijn cam uit heeft, zit je alleen maar te staren naar de avatars van anderen.

3. Slechte verbinding

Met het online onderwijs ben je van één ding superafhankelijk: je internetverbinding. Als je eigen verbinding ermee stopt - bijvoorbeeld vanwege een landelijke storing - kun je de les al niet meer volgen. Wat ook irritant is, is als je leraar een slechte verbinding heeft en constant blijft haperen: "Dus als Napoleon ... dan ... omdat het ... heeft iedereen dat begrepen?" Ehm, nee dus.

2. Door elkaar heen praten

In de klas probeert een docent het vaak 'centraal te houden', maar online ligt dat toch anders. Mensen praten al snel door elkaar heen waardoor je elkaar en de docent helemaal niet meer kunt verstaan. Chaos!

1. Irritante geluiden

Waar jullie je het meeste aan irriteren zijn de irritante geluiden in de les. Mensen die door de les heen geeuwen, zuchten, boeren of scheten laten zonder hun microfoon te muten. Zo vervelend.

Ster advertentie
Ster advertentie