Games & gadgets

WhatsApp-gebruikers kunnen vanaf nu eenmalig te bekijken beelden versturen

foto: Shutterstock
  1. Newschevron right
  2. WhatsApp-gebruikers kunnen vanaf nu eenmalig te bekijken beelden versturen

WhatsApp-gebruikers kunnen vanaf nu foto's en video's versturen die maar één keer te bekijken zijn. De nieuwe functie zorgt ervoor dat de beelden, nadat de ontvanger ze heeft bekeken, verdwijnen uit de chat.

'Meer controle over privacy'

"We rollen de functie deze week naar iedereen uit", laat Facebook, waarvan WhatsApp onderdeel is, weten in blogpost. Vandaag is het sociale media platform officieel begonnen met de uitrol van de Eenmalige weergave-functie. De functie geeft gebruikers van de app volgens het bedrijf "meer controle over hun privacy".

Als een gebruiker van de functie gebruikmaakt, wordt een foto of video pas getoond als de ontvanger er zelf op klikt. Na het openen verdwijnt de foto of video uit het gesprek. Beelden die met deze functie worden verzonden moeten binnen 14 dagen worden geopend, anders vervallen ze.

Wel screenshots of schermopnames

De functie is te gebruiken door bij het toevoegen van een foto of video te tikken op het icoontje voor een '1' in het vak voor het onderschrift. De optie moet elke keer handmatig worden geselecteerd. Facebook waarschuwt gebruikers voor screenshots of schermopnames. Dat is namelijk nog wel mogelijk voor ontvangers en daarvan krijgt de verstuurder ook geen melding.

Ster advertentie
Ster advertentie