Games & gadgets

Fifa 22 krijgt eerste vrouwelijke Engelstalige commentator

foto: YouTube: EA Sports FIFA
  1. Newschevron right
  2. Fifa 22 krijgt eerste vrouwelijke Engelstalige commentator

EA kondigde twee weken geleden officieel FIFA 22 aan. Hoewel het geen verrassing is dat er een nieuw deel aankomt en het spel waarschijnlijk net iets beter zal zijn dan zijn voorganger, voert EA zo nu en dan verrassende veranderingen door in de game. Dit jaar voegt EA voor het eerst in de historie van de FIFA-reeks vrouwelijke commentator toe.

Alex Scott

De eerste vrouw die wedstrijden mag becommentariëren in een FIFA-game is niemand minder dan voormalige profvoetbalster Alex Scott. De Engelse ex-voetbalster bracht via Twitter het grote nieuws over haar rol in FIFA 22 naar buiten. "Dit is een groot moment voor de FIFA-familie, voor de sport, vrouwen en meiden over de hele wereld", aldus Scott. Ook in het echte leven is ze een commentator en presenteert ze verschillende voetbal-gerelateerde programma's. Als voetbalster behaalde Scott grote successen bij Arsenal waarmee ze meermaals kampioen werd.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Sterkere vertegenwoordiging van vrouwen

Hoewel Scott zich vereerd voelt om de eerste Engelstalige vrouwelijke commentator in een FIFA-game te zijn, gelooft ze erin dat er meer zullen volgen. Zo liet ze in een vervolgtweet weten dat dit "het begin is van sterkere vertegenwoordiging van vrouwen in de voetbalwereld."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie