Naar homepage
Games & gadgets

FIFA past Ultimate Team kaarten aan om gokelement tegen te gaan

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. FIFA past Ultimate Team kaarten aan om gokelement tegen te gaan

Voetbalgame FIFA heeft de kaarten van Ultimate Team (waar spelers op staan) transparant gemaakt om het gokelement tegen te gaan. Het spel ligt namelijk al een tijd onder vuur omdat het openen van kaarten, zonder te weten wat je krijgt, verslavend zou kunnen werken en teveel lijkt op gokken.

Preview Pakketten

De kaarten met spelers, waarmee gamers dan hun eigen team kunnen samenstellen, worden gekocht met echt geld. Vorig jaar legde de Nederlandse Kansspelautoriteit daarom een dwangsom op aan EA (de makers van de game). Terwijl het hoger beroep daartegen nog loopt, voert EA deze tijdelijke pakketten in met transparante kaarten, genaamd 'preview pakketten'. Gamers kunnen na het zien van de kaarten nog besluiten af te zien van het pakket, maar moeten dan wel 24 uur wachten tot zij een nieuw pakket mogen openen.

In België al verboden

Loot boxes, zoals kaarten voorheen genoemd werden, liggen onder vuur in meerdere landen. In België kunnen spelers bijvoorbeeld al geen pakketten meer kopen met echt geld. De kans dat je een zeldzame kaart kreeg, was namelijk minder dan 1 procent. De Kansspelautoriteit vindt het daarom belangrijk dat spelers weten wat ze kopen, waar EA nu dus aan tegemoet probeert te komen met de nieuwe 'preview pakketten'.

Ster advertentie
Ster advertentie