Games & gadgets

Netflix overweegt games te gaan ontwikkelen

foto: Sean Locke Photography (Shutterstock)
  1. Newschevron right
  2. Netflix overweegt games te gaan ontwikkelen

Je lievelingspersonage uit je favoriete Netflix-serie besturen in een videogame? Dat zou natuurlijk dope zijn. Nou, hierbij goed nieuws: de kans bestaat namelijk dat Netflix ook games gaat aanbieden.

'Veteranen in de gamewereld'

Volgens The Information is de populaire streamingdienst op zoek naar "veteranen in de gamewereld", die de rol van CEO op zich zouden willen nemen. Het lijkt erop dat Netflix van plan is om een soortgelijke dienst als Apple Arcade aan te bieden. In dat geval betalen gebruikers een vast bedrag om toegang te krijgen tot Netflix-games.

'Meer doen met interactieve entertainment'

Er zijn nog weinig details bekend, maar een woordvoerder van Netflix geeft in een gesprek met Polygon toe: "Onze abonnees waarderen ons grote aanbod en de kwaliteit van onze content. We willen graag meer doen met interactieve entertainment."

Netflix is overigens niet geheel onbekend met de gamewereld. Zo werkte de streamingdienst al samen met verschillende gamebedrijven om series te maken van games, zoals The Witcher, Assassins's Creed en Castlevania. Ook huurde Netflix eerder een derde partij in om een mobiele game te maken van Stranger Things.

Ster advertentie
Ster advertentie