Games & gadgets

Netflix wil naast series en films ook games gaan aanbieden

foto: Bogdan Glisik / Shutterstock.comfoto: Bogdan Glisik / Shutterstock.com
  1. Newschevron right
  2. Netflix wil naast series en films ook games gaan aanbieden

Goed nieuws voor de gamers onder ons: bij Netflix kun je binnenkort niet alleen terecht voor films en series maar ook voor games. Dit nieuws heeft persbureau Bloomberg bekendgemaakt. Niemand minder dan videogameontwerper Mike Verdu gaat de leiding nemen over dit project.

'Plants vs. Zombies'

Verdu was eerder werkzaam bij speluitgever Electronic Arts en het Oculus VR-team van Facebook. Hij werkte onder meer aan populaire spellen zoals The Sims en Plants vs. Zombies. Volgens een bron van Bloomberg zou Netflix volgend jaar al van plan zijn om games toe te voegen, maar de streamingdienst zelf heeft hier nog geen uitspraken over gedaan.

Spellen

Het is nog niet bekend wat voor spellen Netflix gaat aanbieden. Momenteel is het platform druk bezig om het gamingteam uit te breiden. Al een langere tijd is er interesse vanuit Netflix in games. Verschillende series zijn gebaseerd op populaire spellen, zoals Castlevania en High Score. Netflix experimenteerde ook al eens met interactieve films. Zo kunnen kijkers bij de Black Mirror-special Bandersnatch keuzes maken om invloed op het verhaal uit te oefenen.

Abonnementsgeld

De grote vraag is natuurlijk of een abonnement nu meer geld gaat kosten, maar er zijn op het moment nog geen plannen om het abonnementsgeld te verhogen.

Ster advertentie
Ster advertentie