Naar homepage
Films, Series & TV

Naomi Osaka geeft inkijkje in haar hectische leven als tennisser in docuserie

foto: YouTube: Netflix
  1. Newschevron right
  2. Naomi Osaka geeft inkijkje in haar hectische leven als tennisser in docuserie

De populaire tennisspeelster Naomi Osaka staat bekend als een ingetogen persoon en staat daarom liever niet in de spotlights. Desondanks geeft ze Netflix-abonnees in haar gloednieuwe driedelige docuserie, genaamd Naomi Osaka, een inkijkje in haar hectische leven als tennisser, maar ook in haar privéleven.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Persoonlijke uitdagingen

Een terugkomend onderwerp als het over Naomi gaat, is haar culturele achtergrond. Haar vader is Haïtiaans, terwijl haar moeder Japans is. In de docuserie verdiept Naomi zich meer in haar culturele achtergrond en vertelt ze meer over haar leven als wereldberoemde tennisser en welke persoonlijke uitdagingen daarbij komen kijken. "Niemand weet echt wat je opoffert om goed te worden. Zoveel mensen hebben tegen mijn vader gezegd dat ik niks zou worden", zegt Naomi in de trailer.

Maatschappelijk betrokken

Volgens Netflix richt Naomi zich in de docuserie ook op haar rol als "opkomende leider". Zo is de tennisser erg maatschappelijk betrokken. Vorig jaar trok ze zich terug uit het toernooi, de Cincinatti Open 2020, om aandacht te vragen voor excessief politiegeweld tegen Afro-Amerikanen. Eerder dit jaar trok ze zich ook terug uit het toernooi Roland Garros in Frankrijk nadat ze via sociale media naar buiten bracht dat ze kampte met een depressie en haar mentale gezondheid voorop moest stellen.

Vanaf 16 juli te zien

Regisseur Garrett Bradley volgde Naomi twee jaar lang voor de Netflix Original. Bradley hoopt dat mensen door de docuserie "de kracht van empathie kunnen voelen en dat ze zich aangemoedigd voelen om risico's te nemen in het leven". Naomi Osaka is vanaf 16 juli te streamen op Netflix.

Ster advertentie
Ster advertentie