Games & gadgets

VS dreigt met TikTok-verbod als eigenaren hun aandelen niet verkopen

foto: Shutterstock
  1. Newschevron right
  2. VS dreigt met TikTok-verbod als eigenaren hun aandelen niet verkopen

De Amerikaanse regering dreigt met een TikTok-verbod in het land als de Chinese eigenaren hun aandelen niet verkopen. Dat meldt The Wall Street Journal. De VS is al jaren bezorgd over de app.

Zorgen om spionage

De zorgen gaan over de gegevens van gebruikers in de VS en Europa. Het bedrijf gaf eerder toe dat sommige werknemers gegevens van gebruikers kunnen inzien en ligt hierom al tijden onder vuur. Om deze zelfde reden wordt het gebruik van TikTok vaak al verboden bij ambtenaren uit angst voor spionage. Zo geldt een dergelijk verbod al op werktelefoons van rijksambtenaren in Nederland en ook België stelde vorige week nog een verbod in. TikTok heeft altijd ontkend dat de Chinese overheid toegang heeft of ooit zal krijgen tot gebruikersdata.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Eigenaren

TikTok is momenteel in handen van het Chinese bedrijf ByteDance. Hoewel slechts 20 procent van de aandelen in handen is van de oprichters van het bedrijf, weegt hun stem wel zwaar. TikTok zelf reageerde op het artikel in The Wall Street Journal dat een verkoop geen oplossing is voor de zorgen. Volgens hen zou een verandering van eigenaar niet betekenen dat er nieuwe beperkingen worden opgelegd aan het verspreiden van gegevens.

Ster advertentie
Ster advertentie