Up 2 Date

Zorgen over privacy van kinderen op TikTok

foto: AFP
  1. Newschevron right
  2. Zorgen over privacy van kinderen op TikTok

TikTok is razend populair, vooral onder jonge kinderen, maar dat betekent niet dat er geen zorgen bestaan over de app. Vooral bij de privacy van gebruikers worden vraagtekens gezet.

Privacy

Om die reden begint de Autoriteit Persoonsgegevens een onderzoek naar de app. De toezichthouder wil bijvoorbeeld weten of TikTok aan kinderen goed genoeg uitlegt wat het doet met hun persoonsgegevens. Ook wordt er onderzocht of ouders goedkeuring moeten geven voor het verzamelen en verwerken van de gegevens van hun kinderen.

TikTok werkt mee

TikTok heeft laat weten volledig mee te werken aan het onderzoek door de Autoriteit Persoonsgevens. Een woordvoerder van het bedrijf benadrukt dat de veiligheid en privacy van de gebruikers een absolute "topprioriteit" zijn voor TikTok. "TikTok heeft beveiligingsmechanismen ontwikkeld zoals een beperkte weergavemodus, filters en rapportagemogelijkheden in de app." Tot slot heeft TikTok een heel team samengesteld dat zich dagelijks bezighoudt met het verwijderen van ongepaste inhoud. Of dit daar onderdeel van is, is niet bekend.

Ster advertentie
Ster advertentie