Games & gadgets

Netflix wil extra kosten in rekening brengen bij delen account

foto: Shutterstock
  1. Newschevron right
  2. Netflix wil extra kosten in rekening brengen bij delen account

Netflix start binnenkort met een test waarbij het voor mensen niet meer mogelijk is om hun account zomaar te delen met vrienden en familie. De streamingdienst wil extra kosten in rekening brengen voor gebruikers buiten het opgegeven huishouden. Variety meldt dat Netflix dit in eerste instantie in drie landen zal testen.

Chili, Costa Rica en Peru

Netflix zal de komende weken in Chili, Costa Rica en Peru gaan experimenteren met het in rekening brengen van extra kosten bij het delen van het account buiten het huishouden. De streamingdienst heeft in de algemene voorwaarden al opgenomen dat het account officieel 'niet mag worden gedeeld met personen buiten het huishouden', maar dat wordt tot op heden nog door de vingers gezien.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Extra member toevoegen

Met de test wil Netflix naar een manier toe waarop gebruikersaccounts 'eenvoudig en veilig' gedeeld kunnen worden, maar daar staat dan wel een vergoeding tegenover. In het abonnementenscherm zal een 'voeg een extra member toe'-knop te zien zijn. Daarmee kan toegang gegeven worden aan twee personen buiten het huishouden, die een eigen profiel, login en wachtwoord krijgen.

De kosten van dit account liggen lager dan de kosten van een regulier Netflix-account. In Costa Rica gaat de gebruiker 2,99 dollar (2,71 euro) betalen. Mocht het experiment slagen, is de kans groot dat de maatregel ook in andere landen wordt ingevoerd. Netflix is een van de grootste streamingdiensten ter wereld en heeft wereldwijd meer dan 220 miljoen abonnees.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie