Films, Series & TV

Netflix maakt releasedatum laatste seizoen Peaky Blinders bekend

foto: Netflix
  1. Newschevron right
  2. Netflix maakt releasedatum laatste seizoen Peaky Blinders bekend

Netflix heeft via Twitter bekendgemaakt dat het zesde seizoen van de hitserie Peaky Blinders vanaf 10 juni te zien zal zijn op de streamingdienst. Het nieuwe seizoen van de serie is tevens het laatste seizoen.

Laatste seizoen

In oktober onthulde bedenker Steven Knight dat de opnames van de nieuwe reeks veel vertraging hadden opgelopen door de coronacrisis, maar inmiddels wel afgerond waren. Het laatste seizoen van Peaky Blinders zal bestaan uit zes afleveringen.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Eindigen met film

Na het laatste seizoen van de serie zal het verhaal eindigen met een film. Volgens Knight beginnen de opnames daarvan in 2023, zo liet hij eerder aan Variety weten. ''En dat is een soort einde van de serie 'Peaky Blinders' zoals we die kennen'', aldus Knight, die daarmee wel ruimte liet voor mogelijke spin-offs of andere vormen waarin personages hun verhaal voortzetten.

Peaky Blinders

Peaky Blinders volgt het verhaal van Tommy Shelby (gespeeld door Cillian Murphy) en zijn gelijknamige en beruchte bende, die net na de Eerste Wereldoorlog actief was in het Engelse Birmingham. Wat betreft het zesde seizoen, beloofde Knight eerder al dat het alle verwachtingen zou gaan overtreffen: "We geloven dat dit het beste seizoen van allemaal wordt. We zijn er zeker van dat onze fans het geweldig gaan vinden."

Ster advertentie
Ster advertentie