Films, Series & TV

'Peaky Blinders'-bedenker onthult: "Opnames zesde seizoen afgerond"

foto: Peaky Blinders
  1. Newschevron right
  2. 'Peaky Blinders'-bedenker onthult: "Opnames zesde seizoen afgerond"

De opnames van het zesde seizoen van Peaky Blinders zitten erop! Bedenker Steven Knight kwam nog niet met een exacte releasedatum, maar noemde wel de periode waarin we het laatste seizoen van de serie kunnen verwachten.

Ergens in de lente

Knight onthulde het grote nieuws tijdens het BFI London Film Festival. Daarbij vertelde hij dat hij mikt op een release in de lente, wat betekent dat het nieuwe seizoen ergens tussen maart en juni 2022 komt.

Maar Knight had nog meer mooi nieuws. Zo gaf hij aan dat hij zich na de release van het zesde seizoen volledig gaat focussen op de Peaky Blinders-film, die hij eerder dit jaar aankondigde. De productie daarvan begint in 2023, wat betekent dat de film waarschijnlijk in 2024 te zien zal zijn op het grote scherm. "Dat zal waarschijnlijk het einde van Peaky Blinders zijn, zoals we de serie kennen", aldus Knight.

Mogelijke spin-offs

Van een ├ęcht einde is, als het aan Knight ligt, echter nog lang geen sprake. Zo geeft hij aan dat de kans groot is dat er nog meer series komen die verband houden met het Peaky Blinders-universum. Mogelijk wordt in die series de focus gelegd op specifieke personages uit Peaky Blinders. Knight geeft overigens wel aan dat hij, in het geval van spin-offs, het stokje liever doorgeeft aan nieuwe schrijvers.

Ster advertentie
Ster advertentie