Naar homepage
Films, Series & TV

Peaky Blinders gaat eindigen met een film

bron: Netflix
  1. Newschevron right
  2. Peaky Blinders gaat eindigen met een film

Wat een opluchting voor fans van Peaky Blinders! Nadat bekend werd dat de hitserie ermee gaat stoppen na het zesde seizoen, is er nu namelijk geweldig nieuws. Zo maakt schrijver en bedenker Steven Knight net voor het weekend bekend dat er een Peaky Blinders-film komt!

'Andere vorm'

Eerder deze week maakte Knight in Variety bekend dat de serie ermee zou stoppen na het zesde seizoen. Door de coronacrisis liepen de opnames aardig wat vertraging op, waardoor het slotseizoen pas eind 2021 of zelfs begin 2022 te zijn zal zijn. Behalve dat slechte nieuws, gaf Knight al aan dat de serie 'in een andere vorm' door zal gaan.

Meer duidelijkheid

Over die 'andere vorm' was Knight nog geheimzinnig. Maar in een interview met Deadline geeft hij nu meer duidelijkheid. Zo gaat er hoe dan ook een film komen. "De coronacrisis heeft onze plannen in de war geschopt, maar ik was altijd van plan om Peaky Blinders met een film te laten eindigen. Dat is wat er gaat gebeuren."

'Beste seizoen van allemaal'

Peaky Blinders volgt het verhaal van Tommy Shelby (gespeeld door Cillian Murphy) en zijn gelijknamige en beruchte bende, die net na de Eerste Wereldoorlog actief was in het Engelse Birmingham. De BBC-serie is ook op Netflix te zien.

Wat betreft het zesde seizoen, belooft Knight: "We geloven dat dit het beste seizoen van allemaal wordt. We zijn er zeker van dat onze fans het geweldig gaan vinden."

Ster advertentie
Ster advertentie