Games & gadgets

Voormalig Twitter-medewerker spioneerde voor Saoedische overheid

foto: Shutterstock
  1. Newschevron right
  2. Voormalig Twitter-medewerker spioneerde voor Saoedische overheid

Een voormalig Twitter-medewerker is schuldig bevonden aan spionage. Hij deed dit voor de Saoedische overheid. Persbureau Bloomberg meldt dat hij verder verdacht wordt van internetfraude, witwassen en informatievervalsing.

Spionage

Het gaat om Ahmad Abouammo. Hij verzamelde tussen november 2014 en mei 2015 informatie voor Saoedi-Arabië en communiceerde de gegevens door naar Saoedische functionarissen. In ruil daarvoor kreeg hij diverse beloningen.

Abouammo was bij Twitter werkzaam als manager. Volgens Bloomberg hielp hij personen uit het Midden-Oosten en Noord-Afrika bij het promoten van hun accounts. Hij misbruikte zijn rol om toegang te krijgen tot contact- en inloggegevens van gebruikers die zich kritisch uitlieten over de regering van Saoedi-Arabië.

Precieze straf nog niet duidelijk

Volgens Amerikaanse autoriteiten werkte Abouammo samen met een assistent van de kroonprins van Saoedi-Arabië. De oud-manager zegt zelf gewoon zijn werk te hebben gedaan en vindt dat Twitter persoonlijke gegevens beter moet beveiligen.

Het is niet duidelijk welke straf Abouammo precies krijgt. Bloomberg meldt dat hij tien tot twintig jaar cel riskeert. Naast Abouammo worden ook nog twee andere personen gezocht door de Amerikaanse regering vanwege spionage.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie