Games & gadgets

FIFA 20: Dit gaat er veranderen

foto: EA Sports
  1. Newschevron right
  2. FIFA 20: Dit gaat er veranderen

Speel je FIFA 19 ook helemaal kapot net als ik? Dan ben je waarschijnlijk wel benieuwd naar de opvolger. In aanloop naar het EA Play-event hebben EA-experts Gabriel Zaro en Corey Andress een artikel geschreven waarin essentiële verbeteringen in FIFA 20 aangekondigd worden.

Veranderingen

Ze zeggen naar de feedback van de community te hebben geluisterd en daarom bepaalde dingen gaan veranderen in FIFA 20 zoals de AI-verdediging, voorzetten en schoten uit volleys, getimed afmaken, 1-tegen-1 schietconsistentie, skillmoves die lang duren, positiespel dode spelmomenten, doelman, passen en van speler wisselen.

Reeks skillmoves: foutenfestival

Een van de meest vervelende dingen in FIFA 19 is de mogelijkheid om een hele reeks van skillmoves te maken. Nu is Touzani goed met trucjes, maar ook hij maakt wel eens een fout. Dat foutpercentage wordt ook bij FIFA 20 hoger naarmate je extra trucs gaat doen. Bij de moeilijkste trucs wordt de kans groter dat ze verkeerd gaan.

Verdedigingssysteem

FIFA 20 krijgt een nieuw verdedigingssysteem met nieuw positiespel. De nadruk komt te liggen op handmatig verdedigen. Druk zetten en druk zetten met een tweede man wordt minder effectief. Daarentegen wordt afdekken verbeterd.

Uithalen

Schieten in en om de zestien wordt makkelijker, dus dat wordt uithalen zodra je het doel ziet. De doelman is blijkbaar soms bovenmenselijk bezig en wordt nu realistischer zodat scoren makkelijker wordt. Buitenkant voet schieten is vaak makkelijk, maar in de nieuwe FIFA kunnen alleen de spelers dat die het Buitenkant voet-kenmerk dragen.

Kopduels gevarieerd

Getimed afmaken wordt lastiger en getimede schoten worden iets minder precies. De effectiviteit van volley-voorzetten of lob-voorzetten wordt verlaagd. Kopduels worden gevarieerder en dus ook interessanter. Volleys worden minder nauwkeurig. Nu lijkt het soms of je effectiever schiet als je een volley maakt.

Klein tegen groot

Ik heb wel vaker meegemaakt dat ik Virgil van Dijk bij dode spelmomenten moest dekken met spelers die zo lang waren als Frenkie de Jong. Gelukkig gaan ze daar in FIFA 20 verandering in brengen. Waar ook verandering in komt is het wisselen van speler. Daar werkt EA blijkbaar keihard aan.

Passen

Stuur je een moeilijke pass of sta je onder druk? Dan is de kans dat je pass fout gaat groter. Passen zonder druk komen daarentegen veel beter aan. Er wordt daarnaast een hard geschoten een-twee mechanisme aan het spel toegevoegd.

Veranderingen doorgeven

Mocht je nog andere veranderingen willen doorgeven, dan kan dat op de fifaforums van EA Sports. Daar worden de posts scherp in de gaten gehouden door de makers. Dus wil je iets zeggen over FIFA, dan kan dat altijd op het forum.

Ster advertentie
Ster advertentie