Games & gadgets

Nintendo maakt echte Mario-schoenen voor release 'The Super Mario Bros. Movie'

foto: Illumination
  1. Newschevron right
  2. Nintendo maakt echte Mario-schoenen voor release 'The Super Mario Bros. Movie'

Nog een kleine vier weken en dan kunnen Mario-fans eindelijk met volle teugen genieten van The Super Mario Bros. Movie. Voordat het zover is, trekt Nintendo alles uit de kast om de film onder de aandacht te brengen. Daarom is het bedrijf een samenwerking aangegaan met het schoenenbedrijf Red Wing Shoes om levensechte Mario-boots te maken.

Kenmerkende schoenen

Ja, dat lees je goed. De kenmerkende schoenen die Mario sinds zijn eerste verschijning in 1985 draagt, zijn ter viering van Mario Day 2023 en de release van de aankomende film voor het eerst in het echt geproduceerd. Nintendo toonde de boots afgelopen donderdag al tijdens een een speciale presentatie rond The Super Mario Bros. Movie. Inmiddels zijn de iconische schoenen te bewonderen in de Nintendo Store in New York en is er zelfs een making of uitgebracht.

Fans die naar de Nintendo Store afreizen om een paartje te scoren, komen helaas bedrogen uit. Red Wing Shoes heeft helaas maar één paar gemaakt van de schoenen. Het is onduidelijk of Nintendo en het schoenenlabel van plan zijn om de schoenen massaal te produceren voor consumenten.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

5 april

The Super Mario Bros. Movie is geregisseerd door Aaron Horvath en Michael Jelenic en zit bomvol stemmen van bekende acteurs. Naast Seth Rogen als Donkey Kong heeft Chris Pratt de eer gekregen om de stem van Mario in te spreken en spreekt Anya Taylor-Joy de stem van Prinses Peach. Ook is Jack Black te horen als Bowser.

The Super Mario Bros. Movie stond aanvankelijk gepland voor een release op 7 april. Twee weken geleden werd echter bekendgemaakt dat de film al op 5 april in de bioscoop zal draaien.

Ster advertentie
Ster advertentie