Games & gadgets

N64-klassieker 'GoldenEye 007' wordt uitgebracht op Nintendo Switch en Xbox

foto: YouTube: Rare Ltd
  1. Newschevron right
  2. N64-klassieker 'GoldenEye 007' wordt uitgebracht op Nintendo Switch en Xbox

Goed nieuws voor fans van de James Bond-games! De N64-klassieker GoldenEye 007 wordt aanstaande vrijdag opnieuw uitgegeven voor Nintendo Switch en Xbox Series X/S. Dat maakte Microsoft gisteren bekend tijdens de Developer Direct-presentatie.

Terugkeer van een klassieker

Ontwikkelaar Rare onthulde vorig jaar al dat een heruitgave van GoldenEye 007 eraan zat te komen, maar tot gisteravond was het nog onduidelijk wanneer de game gelanceerd zou worden. Hoewel het spel precies hetzelfde is als het origineel zijn er een aantal kleine verschillen tussen de Nintendo Switch- als Xbox Series X/S-versies. Zo is de Nintendo Switch-versie exact hetzelfde de N64-versie met als extraatje een online multiplayer voor maximaal vier spelers. De Xbox-versie heeft wel een nieuw likje verf gekregen en draait op een 4k-resolutie en heeft een hogere framerate. Daarentegen is er alleen lokale multiplayer voor vier spelers.

Voor zover bekend is de game alleen speelbaar voor gamers die het Nintendo Switch Online + Expansion Pass-abonnement hebben. Xbox-gebruikers moeten in het bezit zijn van de game Rare Replay of geabonneerd zijn op Xbox Game Pass.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Eén van de beste games ooit

Hoewel GoldenEye 007 qua graphics en gameplaymechanieken zijn beste tijd wel heeft gehad, wordt de game tot de dag van vandaag gerekend tot één van de beste games allertijden. Met name de gevarieerde missies en de multiplayer voor vier spelers was medebepalend voor het succes van het spel.

Ster advertentie
Ster advertentie