Games & gadgets

Nintendo maakt eindelijk releasedatum bekend van vervolg op 'Zelda: Breath of the Wild'

foto: YouTube: Nintendo Nederland
  1. Newschevron right
  2. Nintendo maakt eindelijk releasedatum bekend van vervolg op 'Zelda: Breath of the Wild'

Nintendo dropte vandaag een grote verrassing voor The Legend of Zelda-fans! Na ruim drie jaar wachten heeft de uitgever eindelijk bekendgemaakt wanneer spelers aan de slag kunnen met het vervolg op Zelda: Breath of the Wild.

Tranen van het koninkrijk

Het nieuwe deel in de Zelda-reeks moet op 12 mei 2023 verschijnen en draagt de titel The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom. De game speelt zich af na de gebeurtenissen uit Breath of the Wild en naar verluidt zullen in de spelwereld van Tears of the Kingdom ook gebieden uit Breath of the Wild te bezoeken zijn.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Lang stil rondom Zelda

Zelda: Tears of the Kingdom werd in de zomer van 2019 onthuld middels een teaser en sindsdien bleef het redelijk lang stil rondom de ontwikkeling van de game. Vorig jaar hielp Nintendo een nieuwe trailer van Tears of the Kingdom de wereld in en vandaag trakteerde de uitgever fans na lange tijd wederom op een korte trailer.

Wat je wellicht is opgevallen, is dat de game erg veel op zijn voorganger uit 2017 lijkt. Nintendo bracht Breath of the Wild vijf jaar geleden tegelijk met de release van de Nintendo Switch uit en brak grotendeels met de gameplay van eerdere Zelda-games. Het is nog onbekend wat voor nieuwe gameplay-elementen Tears of the Kingdom met zich mee zal brengen.

Ster advertentie
Ster advertentie