Games & gadgets

Sony wil dat 'Call of Duty' langer beschikbaar blijft op PlayStation

foto: Call of Duty
  1. Newschevron right
  2. Sony wil dat 'Call of Duty' langer beschikbaar blijft op PlayStation

PlayStation-CEO Jim Ryan is allesbehalve blij met het feit dat Microsoft (hoogstwaarschijnlijk) binnenkort eigenaar wordt van de Call of Duty-reeks. Ryan vindt het aanbod van Microsoft om de populaire first-person shooter na 2024 nog drie jaar uit te brengen voor PlayStation namelijk veel te karig.

"Ontoereikend op veel niveaus"

Dat meldt Jim Ryan in een statement aan GamesIndustry.biz. De PlayStation-topman vond het van belang om een verklaring naar buiten te brengen naar aanleiding van het statement van Microsoft van vorige week. Daarin werd gesteld dat Call of Duty nog enkele jaren speelbaar blijft op PlayStation. "Microsoft heeft alleen aangeboden dat Call of Duty drie jaar op PlayStation speelbaar blijft na afloop van de huidige overeenkomst tussen Activision en Sony."

Volgens Jim Ryan is het aanbod van Microsoft vooral "ontoereikend". "Na bijna twintig jaar Call of Duty op PlayStation was hun voorstel op veel niveaus ontoereikend en werd er geen rekening gehouden met de impact op onze gamers. We willen garanderen dat PlayStation-gamers de Call of Duty-ervaring van de hoogste kwaliteit blijven behouden en het voorstel van Microsoft ondermijnt dit principe."

Getekende overeenkomst

Eind vorige week liet Xbox-baas Phil Spencer weten dat hij in januari contact heeft gehad met Jim Ryan naar aanleiding van de overname van Call of Duty-uitgever Activision Blizzard door Microsoft. "In januari hebben we een getekende overeenkomst aan Sony overhandigd om in elk geval de komende jaren Call of Duty op PlayStation te garanderen met dezelfde features en content wanneer het huidige contract met Sony verloopt." Volgens Spencer is dit een overeenkomst die typische overeenkomsten in de gamesindustrie ver te boven gaat, maar daar lijkt Ryan het niet helemaal mee eens te zijn.

Overname van Activision-Blizzard

Halverwege januari werd bekend dat Microsoft maar liefst 68,7 miljard (omgerekend 60 miljard euro) neertelde om Activision-Blizzard over te nemen, de grootste overname ooit in gaming. Daarmee is het bedrijf niet alleen eigenaar geworden van Call of Duty, maar ook van gameseries zoals World of Warcraft, Crash Bandicoot, Diablo, Spyro the Dragon en Starcraft. De overname neemt nog zeker een jaar in beslag. Zodra deze rond is zullen zoveel mogelijk games van Activision-Blizzard toegevoegd worden aan Xbox Game Pass.

Ster advertentie
Ster advertentie