Naar homepage
Games & gadgets

Eindelijk: PlayStation 4 streamen op je iPhone of iPad

bron: Sony Playstation Remote Play
  1. Newschevron right
  2. Eindelijk: PlayStation 4 streamen op je iPhone of iPad

Als je maar één televisie thuis hebt waar iemand een programma op kijkt, dan kon je tot voor kort niet gamen en moest je op je beurt wachten. Daarom was het geweldig dat Sony al in 2014 aankondigde dat er Remote Play zou komen, zodat je je PlayStation 4 kan streamen op andere apparaten.

iPhone en iPad

Remote Play zou eerst naar de Sony smartphones komen en daarna richting iOS-apparaten en de PC gaan. Bijna vijf jaar later is het eindelijk zo ver en kan je je PS4 ook streamen op je iPhone en iPad. Dat betekent dus gamen op je tablet of smartphone, in plaats van op een televisie.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Dit moet je doen

Om gebruik te maken van Remote Play moet je eerst je PlayStation 4 en je iPhone of iPad updaten. Ook heb je de iOS-app van Remote Play nodig en natuurlijk een Wi-Fi-verbinding. Dan kan je vervolgens vanuit de App het streamen in gang zetten.

Nadeel: controller

Let wel op, er is één groot nadeel. Je kan je PS4-controller namelijk niet gebruiken. Er verschijnt een soort virtuele controller op je scherm waarmee je kan gamen. Dat is toch andere koek dan button bashen terwijl je los gaat tijdens een game.

Ster advertentie
Ster advertentie