Games & gadgets

Wereldkampioenschap Fortnite heeft prijzenpot van 100 miljoen dollar

foto: Epic Games
  1. Newschevron right
  2. Wereldkampioenschap Fortnite heeft prijzenpot van 100 miljoen dollar

Apex Legends lijkt de battle royale-game van het moment te zijn, maar Fortnite biedt moedig tegenstand. Het eerste Fortnite-wereldkampioenschap dat dit jaar plaatsvindt, heeft namelijk een prijzenpot van maar liefst 100 miljoen dollar. Dat lijken me miljoenen redenen om toch weer aan de gang te gaan met Fortnite.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

KWALIFICATIES

Tussen 13 april en 16 juni kunnen Fortnite-spelers zich in de game kwalificeren voor het WK. Daarna nemen 100 solo-spelers en 50-duo-spelers het tegen elkaar op tijdens het wereldkampioenschap dat tussen 26 juli en 28 juni plaatsvindt met een prijzenpot van 30 miljoen dollar.

Kwalificatie, WK, wekelijkse toernooien

Een bedrag van 100 miljoen dollar klinkt hoog, maar dat betekent niet dat de winnaar van het toernooi honderd milli mag bijschrijven op zijn bankrekening. Nee, het geld wordt verdeeld tussen kwalificatierondes, het WK én wekelijkse toernooien tot het einde van dit jaar.

Money in the bank

De beste spelers in de kwalificatierondes van het Fortnite WK, ontvangen een miljoen dollar. Iedereen die meedoet aan het wereldkampioenschap ontvangt minstens 50.000 dollar uit de pot. De uiteindelijke winnaar(s) mogen 3 miljoen dollar tellen. Na het toernooi wordt er 1 miljoen dollar weggegeven in wekelijkse toernooien die tot het einde van het jaar zullen plaatsvinden.

Voorwaarden om mee te doen?

Let wel op: om mee te doen aan het wereldkampioenschap Fortnite moet je minstens 13 jaar oud zijn. Spelers tussen de 13 en 17 jaar oud moeten officieel toestemming vragen aan hun ouders of verzorgers om aan dit toernooi mee te mogen doen. Mocht je ooit geband zijn, dan mag je ook niet meedoen. Meer info kan je op de officiële website van Epic Games vinden.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie