Naar homepage
Games & gadgets

WhatsApp beperkt aantal keer doorsturen van berichten vanaf nu naar één persoon

  1. Newschevron right
  2. WhatsApp beperkt aantal keer doorsturen van berichten vanaf nu naar één persoon

In deze tijden van corona-isolatie blijven veel mensen met elkaar in contact via WhatsApp. Maar de app wordt ook gebruikt voor andere dingen, zoals het doorsturen van informatie rondom het virus. Helaas worden er ook berichten doorgestuurd met nepinformatie. De mensen die het doorsturen weten vaak zelf niet eens dat het nep is. Daar maakt WhatsApp nu een einde aan, want de organisatie gaat het doorsturen van berichten beperken. Vanaf nu kan je een bericht nog maar één keer doorsturen.

Persoonlijke gesprekken

De redenen achter de beperking van het doorsturen van berichten vertelt WhatsApp in een blogbericht. “We hebben gezien dat er meer berichten worden doorgestuurd en gebruikers vertellen ons dat dat overweldigend kan zijn. Ook kan het doorsturen van berichten bijdragen aan de verspreiding van desinformatie.” Verder zeggen ze dat ze het belangrijk vinden dat desinformatie minder snel gedeeld wordt en dat WhatsApp een plek blijft voor persoonlijke gesprekken.

Positieve berichten

In het blogbericht geeft WhatsApp toe dat ze weten dat er niet alleen negatieve berichten worden doorgestuurd. “We weten dat veel gebruikers nuttige informatie doorsturen, en ook grappige video’s, memes of betekenisvolle bedenkingen of gebeden.” Toch blijven de slechte berichten overheersen en zagen ze bij WhatsApp dat er de afgelopen tijd een grote toename was in de hoeveelheid doorgestuurde nepnieuws-berichten.

Waarschuwing

WhatsApp gaf eind maart al een soort waarschuwing aan zijn gebruikers om niet zomaar alles door te sturen over corona wat je zelf ontvangt. “Denk na over de berichten die je ontvangt, omdat niet alles wat naar jou verstuurd wordt over het virus klopt. Als je niet zeker weet of iets waar is, stuur het dan niet door”, zei WhatsApp toen. Blijkbaar werd daar niet naar geluisterd en moest de organisatie van de app ingrijpen.

Ster advertentie
Ster advertentie