Games & gadgets

TikTok stelt timer van 60 minuten in voor minderjarigen

foto: Shutterstock
  1. Newschevron right
  2. TikTok stelt timer van 60 minuten in voor minderjarigen

TikTok gaat een tijdslimiet invoeren voor minderjarigen die de app gebruiken. Gebruikers onder de 18 jaar oud kunnen daardoor een uur per dag vrijuit scrollen, tot er een waarschuwing in beeld komt. Alleen als ze een wachtwoord invoeren, kunnen ze verder kijken.

Maatregel

De maatregel gaat in de komende weken in. Gebruikers onder de 18 moeten door de timer actief besluiten om verder te scrollen. Jongeren kunnen besluiten om geen gebruik te maken van de 60-minuten-timer, maar in dat geval krijgen ze alsnog een verzoek om een timer in te stellen wanneer ze 100 minuten per dag filmpjes op TikTok kijken. Ook krijgen minderjarigen weekoverzichten van hun TikTok-gebruik.

Daarnaast kunnen ouders of verzorgers controleren hoeveel tijd hun kinderen op TikTok spenderen door middel van een gekoppeld profiel. Zij kunnen dan zelf ook een timer instellen voor hun kinderen.

Kritiek

Met de maatregel komt TikTok tegemoet aan kritiek dat de app te verslavend is voor jongeren. Eerder introduceerde de app al een waarschuwing die gebruikers er tussentijds op wijst dat ze veel tijd op TikTok spenderen.

Ster advertentie
Ster advertentie